болки в гърба при менопауза
Време за четене: ... минути

Много жени се оплакват от неприятни болки в гърба при менопауза. В случай че сте една от засегнатите, не пропускайте настоящата статия. В нея ще посочим главната причина за проблема и възможните обстоятелства, които утежняват ситуацията. За финал ще дадем разумно природно решение за подобряване качеството на живот.

Основната причина за болки в гърба при менопауза

Естрогенният дефицит е обичайният причинител на болките в гърба през менопаузата. Болките могат да възникнат в различни зони на гърба. Различават се по честота и интензитет. Появата им не бива да се неглижира, тъй като е възможно да хронифицират и да доведат до нервни увреждания.

Обстоятелства, които усилват неприятните болки в гърба при менопауза

Неудобен матрак

Неудобният матрак е в състояние да усили болката в гърба. Ако спите на такъв, значи е време да го смените. Заменете го с ортопедичен матрак със средна твърдост, който да поддържа гръбначния стълб в естественото му положение и да не създава напрежение.

Banner shop

Неправилна поза на стоене

Неправилната позиция на тялото по време на работа също усилва болката в гърба. С оглед на това е нужно стойката веднага да се коригира. Гърбът трябва да е изправен, раменете – отпуснати.

Лоша стойка по време на шофиране

Неправилната стойка при шофиране засилва болката в проблемните области по гърба. Съветът на специалистите е преди да потеглите на път да се уверите, че ъгълът между краката и тялото е 90 градуса, а гърбът е плътно прилепнал към облегалката.

Наднормено тегло и затлъстяване

Излишните килограми утежняват болката в гърба. Именно поради това дамите трябва да предприемат мерки за нормализиране на теглото. От помощ са както спазването на балансиран режим на хранене и поддържане на висока двигателна активност, така и приемът на природни средства за отслабване като Калорекс/Calorex®. Неговите две активни съставки – хидроксицитрат и хром пиколинат, са съчетани така че да изгарят мазнините в проблемните зони и да потискат синтеза им, като едновременно с това щадят белтъчините.

Доказаният начин за облекчаване на болки в гърба при менопауза

Приемът на фитоестрогени е още един начин за справяне с болките в гърба през менопаузата. Тези вещества са растителни аналози на основния женски полов хормон естроген. Те атакуват основната причина за проблема – ниския естроген. Като се свързват с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност, фитоестрогените възстановяват хормоналния баланс и нормализират менопаузалните оплаквания като болките в гърба.

Оптимално количество фитоестрогени се съдържа в четирите основни продукта с марка Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Всеки продукт от фамилия Феминорм е напълно безопасен и има отлична поносимост. Не води до нежелано покачване на теглото и може да допълва хормонозаместителна терапия.

borola
Сподели: