болки в гърдите преди менопауза
Време за четене: ... минути

Изпитването на болки в гърдите преди менопауза е често срещано неразположение, с което дамите се сблъскват. В публикацията ще разгледаме причината за поява на болки в гърдите. Ще предложим и начини за облекчаване на неприятното усещане.

Основна причина за болки в гърдите преди менопауза

Менопаузата настъпва след 12 месеца без менструален цикъл. Същинският климакс е предхождан от период, наречен пременопауза, през който в женския организъм се случват различни промени. Една от тях е дисбаланс в нивата на женските полови хормони. Нарушението на хормоналното равновесие е причина за болки в гърдите и други ранни менопаузални смущения.

Повишената чувствителност и болките в гърдите са често срещани през месечния цикъл. Причината е натрупване на течности в гърдите под влияние на промените в нивата на хормоните. Преди настъпване на менопаузата хормоналният дисбаланс е по-драстичен. Освен поява на болка, може да се наблюдава още промяна в размера и формата на гърдите.

Banner shop

Болката в гърдите преди менопауза се различава от тази през месечния цикъл. Вместо тъпа болка, много дами изпитват пареща или пулсираща болка. Обикновено тя затихва при окончателно навлизане в климакс. Болка може да продължи да се усеща като страничен ефект при хормоно-заместителна терапия.

Насоки за облекчаване на дискомфорта при болки в гърдите преди менопауза

Промени в начина на живот могат да спомогнат за намаляване на болките в гърдите преди климакс. За да облекчите дискомфорта:

  • намалете ежедневната консумация на сол
  • ограничете приема на кофеинови напитки
  • преустановете тютюнопушенето
  • увеличете приема на вода
  • носете удобни поддържащи сутиени
  • повишете двигателната активност
  • поставяйте топли компреси за облекчаване на болката
  • взимайте топли душове

На всички менопаузални дами се препоръчват профилактични прегледи поне веднъж годишно за проследяване на цялостното здравословно състояние.

Високоефективен природен метод за облекчаване на всички неразположения преди и по време на менопауза

Първите менопаузални смущения започват да се усещат преди същинската менопауза. Тяхната тежест е индивидуална за всяка жена – някои дами изпитват по-леки, други по-тежки менопаузални симптоми. Същото важи и за оплакванията по време на менопаузата. За да се овладее изпитваният дискомфорт е нужно да се нормализират нивата на хормоните в женския организъм. Това може успешно да бъде постигнато чрез прием на натурални продукти за възстановяване на нарушения хормонален баланс. С най-добро качество, естествен природен произход и висок профил на безопасност, на пазара у нас се позиционира продуктът за женска грижа Феминорм/Feminorm®. Активната съставка във Феминорм са фитоестрогените – растителни аналози на женските полови хормони естрогени.

Фитоестрогените се свързват селективно с естрогенните рецептори, като стимулират активността им без да потискат производството на собствени естрогени в организма. По този начин се постига естествено нормализиране на хормоналните нива без страничните ефекти на терапиите със синтетични хормони. При редовен прием на Феминорм се наблюдава облекчаване на най-разпространените менопаузални оплаквания, включително и болки и чувствителност в гърдите.

borola
Сподели: