Бъдете женствена и желана!

Фитоестрогените – разумната алтернатива на хормоно – заместителната терапия (ХЗТ)

Вещества, които притежават потенциални ползи за здравето и облекчават менопаузалните оплаквания са фитоестрогените. Те са разумната алтернатива на ХЗТ. Фитоестрогените са от растителен произход и аналог на произведените в организма естрогени.

Действието им е насочено към премахването на менопаузалните симптоми. Попадайки в организма на жената, фитоестрогените регулират синтеза и компенсират липсата на естрогени, която е първоизточник на тези сиптоми. Сред най–мощните източници на фитоестрогени са изофлавоните. Едни от най–пълните източници на фитоестрогени, които съдържат пълен набор от изофлавони (като генистеин, дайдзеин, биоканин и др) са продуктите от Фамилия Феминорм – естествена алтернатива на хормонозаместителната терапия.

Фитоестрогените, съдържащи се във Феминорм структурно и функционално наподобяват естрогените и се свързват със естрогенните рецептори, премахват менопаузалните сиптоми, предотвратяват атрофичните промени на кожата и лигавицата и потискат пролиферацията на раковите клетки. Не притежават страничните ефекти на ХЗТ – риск от тромбоза и ракови заболявания.

Ефектът на продуктите е доказан експериментално и клинично: менопаузалните оплаквания намаляват в 70% от случаите, а загубата на костна маса се понижава с 49%. Продуктите на Феминорм са напълно безвредни. Притежават дълга клинична история.

borola

Свързани

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x