витамини и минерали
Време за четене: ... минути

Остеопороза е костно заболяване, при което плътността и здравината на костите е значително отслабена. Опасността от фрактури при остеопороза е значително завишена. Костното заболяване е с най-голямо значение за жените, които тепърва навлизат в критическа възраст. Това се дължи на множеството промени, които спохождат женския организъм в този деликатен период.

В основата на голяма част от здравословните нарушения при жените, които навлизат в менопауза, са хормоналните изменения и най-вече естрогенния дефицит. Това оказва се е и един от провокиращите фактори за повишен риск от остеопороза. Други рискови фактори са генетична предразположеност, липса на движение, тютюнопушене и недостиг на витамин D и калций.

Възможно ли е чрез прилагането на специален режим на хранене, който осигурява необходимите витамини и минерали, да се постигне качествена превенция на остеопороза?

Banner shop

Витамини и минерали за намаляване на риска от развитие на остеопороза

Ключови елементи от хранителния режим за намаляване на вероятността от развитие на костното заболяване са храните, богати на някои от следните витамини и минерали: калций, магнезий, калий, фосфор, натрий, витамини A, D, E, K, C и част от витамините от група B. Съществена част от хранителния режим за запазване здравината на костния апарат при жени, навлизащи в менопауза, е добре да включва и някои от най-ценните макронутриенти – протеини и мастни киселини.

Сред основните съвети на специалистите към жените, които навлизат в менопауза, е да приемат между 400 и 600 IU от мастноразтворимия витамин D дневно. Той усилва усвояването на калция, магнезия, желязото, цинка и фосфора в храносмилателния тракт и поддържа нормални нива на калций и фосфор в кръвта. От най-съществено значение от тази група витамини е активната форма на витамин D – витамин D3 или холекалциферол.

Комплексно средство за превенция на остеопороза и облекчаване проявите на менопауза

Природният продукт Феминорм Остео/Feminorm® Osteo е създаден специално за жени, за да облекчи и улесни максимално усилията им за справяне с негативните прояви на критическата възраст. Съдържащите се в продукта екстракт от цветовете на Червена детелина и екстракт от корени на Сребърна свещичка, в комбинация с 400 IU витамин D под формата на холекалциферол, благоприятстват както менопаузалните оплаквания, така и плътността на костната тъкан.

Когато жената своевременно започне прием на Феминорм Остео, в комбинация с пълноценен хранителен режим, значително намалява риска от развитие на костното заболяване. При това без да се налага прилагане на хормонозаместителна терапия, която освен страничните си негативни ефекти, няма доказан ефект за превенция на остеопороза.

Феминорм Остео е комбиниран продукт за менопауза и костно здраве, чийто ефект е подкрепен със сериозни научни доказателства. Препоръчва се както при недостиг на витамин D, така и за качествена превенция на остеопения и остеопороза.

borola
Сподели: