витамин Д менопауза
Време за четене: ... минути

Витамин Д, наричан още калциферол и „слънчев“ витамин, значително може да подобри общото състояние на жените в менопауза. В какво се състои благотворният му ефект? Как да се набави в оптимални дози? В редове по-долу ще разберете отговорите на тези и още много интересни въпроси.

Какви ползи носи на здравето на жените в менопауза витамин Д?

Витамин Д е изключително значим за поддържане на оптималното състояние на костната тъкан. Отговаря за минерализацията и ремоделирането на костите. Осигурява абсорбцията на калций в тънките черва и натрупването му в костите. Подобрява мускулно-скелетната функция, стимулира растежа на мускулните клетки, увеличава техния растеж, повишава броя и размерите на мускулните фибри. Регулира кръвното налягане, отличен имуномодулатор е и има важна роля в процеса на клетъчно делене.

Как се набавя витамин Д?

Редовното излагане на слънце е най-добрият начин за набавяне на витамин Д. „Слънчевият витамин“ може да се осигури и чрез консумацията на черен дроб, мазна риба, рибено масло, яйца, гъби, кашкавал.

Banner shop

Какви рискове крие за здравето на менопаузалните жени дефицитът на витамин Д?

Жените в менопауза, които не приемат достатъчни количества витамин Д, са изложени на висока опасност от:

  • намаляване на костната плътност
  • повишаване чупливостта на костите
  • развитие на остеопороза
  • диабет тип 1 (инсулин-зависим диабет)
  • хипертония (високо кръвно налягане)
  • автоимунни заболявания като ревматоиден артрит

Кой е най-ефективният начин за компенсиране дефицита на витамин Д в организма на жените в менопауза?

Като ефективно средство за осигуряване на оптимални дози витамин Д на жените в менопауза, се прилага Феминорм Остео/Feminorm® Osteo. В състава на този виден представител на фамилия Феминорм е вложена висока доза витамин Д в активната си форма – витамин Д3 или холекалциферол. Той подпомага усвояването на калция и фосфора и подобрява мускулния тонус, като поддържа нормалното състояние на костите и функцията на мускулите.

Действието на „слънчевия витамин“ е допълнено от два мощни фитоестрогена – Червена детелина (Trifolium pratensе) и Сребърна свещичка (Cimicifuga rasemose).

Тези безвредни растителни аналози на естрогена, способстват за по-доброто здраве на дамите в менопауза. Те се свързват селективно със специфичните бета естрогенни рецептори, възстановяват хормоналния баланс в женския организъм, повлияват благоприятно костната тъкан и усвояването на калция. Така с приема на Феминорм Остео едновременно се овладяват неприятните и в много случаи тежки симптоми на менопауза, и се предотвратява рискът от развитие на остеопороза.

За постигане на оптимален ефект се препоръчва Феминорм Остео да се приема продължително време по 1 растителна капсула дневно. Продуктът има отлична поносимост. Дълговременната употреба не крие риск от нежелани ефекти и странични реакции поради изцяло природния произход на съставките.

borola
Сподели: