Витамин D ни пази от остеопорозата
Време за четене: ... минути

В периода на менопауза приемът на витамин D играе важна роля при поддържането на костната здравина, изграждането на костта и намаляването честотата на паданията и фрактурите.
Недостигът му причинява нарушение в равновесието между изграждане и резорбция на костта, което е причина за развитието на остеопороза. Ето защо Американската агенция за храните и лекарствата препоръчва витамин D да се приема с цел прoфилактика на остеопорозата.

Основните източници на витамина са слънцето и храната.

Витамин D e наречен “слънчев” витамин. Достатъчни са само 10 минути излагане на слънце дневно, за да се образуват необходимите нива на витамина в организма.

От всички хранителни продукти най-богати на витамин D са черният дроб на риба треска, яйчения жълтък, риба тон, сьомга, скумрия, сирене, кашкавал, мляко.

Banner shop

Когато излагането на слънце и хранителния режим не са адекватни на нуждите, се препоръчва допълнителен прием на витамин D.

Феминорм Остео е подходящ източник на витамин D. Феминорм Остео съдържа високи количества витаимин D като витамин D3 или холекалциферол. Той подпомага усвояването на калция и фосфора и подобрява мускулния тонус. Освен витамин D във Феминорм Остео се съдържат фитоестрогени, които също имат благоприятно действие върху костната тъкан. Феминорм Остео е отлично средство за ранна профилактика на остеопорозата, при остеопения и остеопороза.

borola
Сподели: