менопауза диабет
Време за четене: ... минути

Периодът на менопауза е свързан с повишен риск от развитие на диабет. Коя форма на метаболитното заболяване се проявява най-често в критическата възраст, кои фактори благоприятстват появата ѝ и как да се минимизира отрицателното им въздействие? За това ще си говорим в настоящата статия.

Най-често срещаната форма на диабет през менопаузата

Диабет тип 2 се явява най-сериозната заплаха за здравето на жените в периода на климактериум. Ето защо превантивните мерки срещу него трябва да бъдат приоритет за всяка жена над 45-годишна възраст.

Кратка статистика за „жертвите“ на диабет в периода на менопауза

Към момента около 10% от менопаузалните жени в световен мащаб имат диабет тип 2. Очаква се в следващите 30 години всяка трета жена над 50-годишна възраст да се сблъска с тази диагноза.

Banner shop

Диабетът е 5-та причина за смъртност сред жените до 55-годишна възраст. За възрастовата група над 55 години статистиката е още по-притеснителна. Там диабет тип 2 се нарежда на 4-то място сред причините за смърт сред жените.

Рискови фактори, които благоприятстват развитието на диабет при жени в менопауза

Затлъстяване

Натрупването на прекомерно количество мастна тъкан в организма е основен рисков фактор за поява на диабет. Жените в критическа възраст са предразположени към покачване на килограми поради хормоналния дисбаланс.

Напредване на възрастта

Това е втория рисков фактор за развитие на диабет през климакса.

За щастие, опасността от диабет през критическата възраст може да се минимизира. За целта жените трябва да полагат усилия в посока:

  • компенсиране на естрогенния дефицит
  • превенция на затлъстяването

За менопауза без сериозни симптоми и последствия

За възвръщане на хормоналния баланс помагат Феминорм/Feminorm® и Феминорм Дуо/Feminorm® Duo от продуктовата линия Феминорм. Фитоестрогените са активна съставка и в двата продукта. Тези растителни аналози на естрогена съдействат за компенсиране на естрогенния дефицит, без да потискат производството на собствени естрогени в женския организъм. В резултат менопаузалните смущения се нормализират и качеството на живот на дамите се подобрява.

За превенция на затлъстяването и съответно за минимизиране на риска от диабет, жените в менопауза могат да разчитат на Калорекс/Calorex®. Активната форма на хром (хром пиколинат) и екстрактът от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) в състава му помагат на дамите да поддържат здравословно тегло през климакса. Калорекс избирателно увеличава изгарянето на мазнините и има щадящо белтъчините действие. Съчетава се идеално с продуктите от фамилия Феминорм и осигурява по-пълна грижа за женското здраве през менопаузата.

Феминорм, Феминорм Дуо и Калорекс са не само ефективни, но и напълно безопасни. Имат отлична поносимост и са подходящи за продължителна употреба.

borola
Сподели: