Горещи вълни през лятото
Време за четене: ... минути

С настъпване на летните жеги неприятните горещи вълни започват да измъчват още повече жените в менопауза. Не пропускайте настоящата статия, за да разберете по кое време на денонощието обичайно спохождат дамите, как се проявяват и по какъв начин могат ефективно и трайно да се „охладят“.

Горещи вълни през летните месеци – кога се появяват?

Опитът на гинеколозите показва, че през лятото горещите вълни се появяват при менопаузалните жени предимно нощем. Статистиката го потвърждава. Скорошна анкета показва, че 81% от дамите в климакс изпитват това невровегетативно смущение по-често в малките часове на деня през летните месеци. Голяма част от анкетираните споделят, че в резултат на горещите вълни, които ги обливат през летните нощи, започват да проявяват симптоми на безсъние. Непълноценният нощен сън от своя страна сериозно влошава качеството им на живот, като ги прави по-раздразнителни, изморени и неспособни да се концентрират.

Горещи вълни през лятото – как се проявяват?

Усещането, което изпитват дамите при поява на горещи вълни през летните месеци, е особено неприятно предвид жегите навън. Обикновено засегнатите изпитват внезапно затопляне в горната част на гърдите и лицето. Впоследствие топлината бързо се разпростира по цялото тяло. Нерядко е придружена от зачервяване, изпотяване и сърцебиене. По правило пристъпът отшумява след около 2-4 минути, но може да се повтори още няколко пъти през нощта.

Banner shop

Горещи вълни през лятото – по какъв начин да се облекчат?

С помощта на определени трикове жените могат да противодействат на горещите вълни през летните месеци. Изпитани хитринки за справяне с неразположението са:

  • носенето на дрехи от дишаща материя, които не запарват тялото
  • прием на разхлаждащи напитки (студен чай, фреш, смути)
  • редовното практикуване на леки аеробни упражнения (плуване)
  • консумация на свежи храни с разхлаждащо действие (диня, пъпеш)
  • поддържане на по-ниска температура на въздуха у дома
  • пръскане на кожата на лицето с термална вода
  • поставяне на влажна хавлиена кърпа на врата по време и след пристъп на горещи вълни

Горещи вълни – как да се разреди честотата и да се намали продължителността им през лятото?

Предложените стратегии наистина облекчават горещите вълни при менопаузалните жени през летните месеци. Те обаче дават само моментно решение. За дългосрочно справяне с проблема е необходимо да се пристъпи към приема на природни средства, които елиминират първоизточника на проблема – хормоналният баланс.
За максимален ефект при горещи вълни специалистите препоръчват комбинацията от два природни продукта – Феминорм Дуо/Feminorm® Duo и Феминорм Остео/Feminorm® Osteo.

Феминорм Дуо е най-мощният фитоестроген на нашия пазар. Всяка капсула съдържа стандартизирани екстракти от Червена детелина (Trifolium pratense) и Сребърна свещичка (Cimicifuga). Механизмът на действие на фитоестрогените от двете съставки е лесен и ефективен. Те се свързват със специфичните естрогенни рецептори и стимулират тяхната активност, без да понижават производството на собствени естрогени в организма. Вследствие на това хормоналният баланс се възстановява и тежите менопаузални смущения като горещите вълни се нормализират.

Феминорм Остео е уникална комбинация от фитоестрогени и витамин D. Природният продукт повлиява благоприятно симптомите на менопауза и укрепва костната тъкан.

Комбинираното действие на двата продукта осигурява благоприятни ефекти както върху костното здраве, така и върху горещите вълни!

За постигане на оптимални резултати се препоръчва Феминорм Остео да се приема по 1 капсула сутрин, а Феминорм Дуо по 1 капсула вечер, продължително време.

borola
Сподели: