горещи вълни при менопауза
Време за четене: ... минути

Освен лекарствени средства има и естествени методи за справяне с мъчителните горещи вълни при менопауза. Ще ви ги представим в следващите редове.

Лесни и безвредни начини за овладяване на горещи вълни при менопауза

Общи насоки за „охлаждане“ на горещи вълни

За да облекчите дискомфорта, който причиняват горещите вълни в менопаузалния период:

  • носете леки, памучни дрехи – те насърчават естествената вентилация и позволяват на тялото да диша
  • пийте достатъчно вода, за да се поддържате хидратирани
  • избягвайте да стоите в затворени и задушни помещения
  • практикувайте релаксиращи дейности като йога и медитация, тъй като те намаляват тревожността, а оттам и риска за поява на топли вълни
  • пийнете освежаваща напитка (кокосова вода или студена лимонада), когато усетите, че прилив на топлина залива тялото
  • откажете пушенето и пиенето в противен случай рискувате пристъпите на топли вълни да зачестят
  • дръжте под ръка ветрило или преносим вентилатор, с които да охладите топлината, обезела тялото ви

Диета за намаляване на горещи вълни при менопауза

Диетата е важен фактор за намаляване или предотвратяване появата на горещи вълни. С оглед на това следва да отдавате предпочитание на консумацията на цитрусови и тропически плодове (портокал, мандарина, ананас), ленено семе, соя и соеви производни. Избягвайте прекалено сладките, солените и силно подправените храни. Яжте често, но по малко.

Banner shop

Лечебни растения за овладяване на горещи вълни в менопаузалния период

Някои растения значително могат да подпомогнат битката срещу топлите вълни. Примери за такива са:

  • Морски бор – екстрактът от кората на това растение помага в голяма степен за облекчаване на менопаузални симптоми, включително горещи вълни
  • Китайска ангелика – екстрактът от корена на това растение ефективно облекчава хормоналните нарушения като горещи вълни в менопаузалния период
  • Червена детелина – екстрактът от листата е изключително богат на фитоестрогени – вещества, които структурно и функционално наподобяват естрогена и нормализират менопаузалните оплаквания
  • Сребърна свещичка – осигурява комфорт по време на менопаузата, като овладява едни от най-тежките симптоми на менопауза като горещите вълни.

Спечелете борбата с неприятните горещи вълни при менопауза

Достатъчно е да си осигурите прием на избрани продукти от фамилия Феминорм, за да забравите за горещите вълни през менопаузата.

Феминорм/Feminorm® се прилага успешно за овладяване на по-леки горещи вълни и менопаузални симптоми. Този природен продукт е най-пълният източник на фитоестрогени на пазара у нас. Благоприятният му ефект върху женското здраве се дължи на стандартизирания екстракт от листа на Червена детелина, съответстващ на 20 mg изофлавони.

Феминорм Дуо/Feminorm® Duo е удачен избор при по-силно изразени горещи вълни и менопаузални смущения. Той е най-мощният фитоестроген, предлаган на българския пазар. Всяка капсула доставя на женския организъм стандартизирани екстракти от листа на Червена детелина 250 mg и корени от Сребърна свещичка 30 mg.

Феминорм и Феминорм Дуо са напълно безопасни, имат отлична поносимост и са подходщи за продължителен прием.

borola
Сподели: