Жената в менопауза
Време за четене: ... минути

През менопузата от всички промени в различните тъкани, органи и системи, най-видимaта е стареенето на кожата. С течение на времето, клетките от този огромен орган започват да губят функциите си, като синтез на колаген и еластин например.
За това е “виновно” пониженото производство на естроген. Той повишава действието на кожните фибробласти (клетките, произвеждащи колаген). С намаляването на естрогените се понижава и количеството на колагена и еластина, които я правят мека и гладка.

За да запази за по-дълго време красотата и жизнеността на кожата си, жената в менопауза е нужно да полага специални грижи за нея. Какви са те?
През менопаузата кожата губи способността си да задържа вода. Поради това е нужно да се избягва пушенето и стресът, които дехидратират кожата. Това от своя страна може да причини неприятен сърбеж. Ето защо е необходимо в ежедневието да се включи третиране на кожата с лосиони и кремове, осигуряващи нейната хидратация.

По време на менопаузата кожата е много по-податлива на слънчево изгаряне.

Banner shop

За да се избегне прекомерното изсушаване трябва да се ползва слънцезащитен продукт с фактор най-малко 20.

Друг начин за поддържането на хидратация на кожата е пиенето на поне шест чаши вода или билков чай дневно.
Приемът на мазна риба, богата на Омега 3 мастни киселини – сьомга, херинга, подпомага поддържането на мека и гладка кожа. Добавянето на витамин С към менюто пък засилва производството на колаген.

Приемът на фитоестрогени е още един начин за поддържането на кожната здравина и еластичност. Фитоестрогените са органични съединенения от растителен произход, които структурно и функционално са близки до женският полов хормон естроген. Те свързват селективно естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност, без да потискат собственото производство в организма. Стимулирането на производството на естрогени действа благоприятно върху производството на колаген и еластин, като по този начин се подобрява гладкостта и еластичността и здравината на кожата.

Продуктът от Фамилия Феминорм – Феминорм съдържа стандартизиран екстракт от Trifolium Pratense, съответстващ  на 20 мг изофлавони. Феминорм съдържа четири изофлавона и е най-пълният източник на фитоестрогени. Феминорм оказва мощен синергичен ефект върху хормоналния баланс и предотвратява атрофичните промени по кожата. Феминорм е подходящ и в периода на пременопауза. Феминорм се приема по 1 капсула от 1 до 3 пъти дневно след хранене.

borola
Сподели: