Имунна система
Време за четене: ... минути

С навлизането в периода на пременопауза и менопауза имунната система на жената претърпява промени. Дори воденето на здравословен начин на живот и лишаването от вредни навици не е гаранция за силна имунна система през този специфичен период от живота на всяка жена. Каква е причината за това?

Как се променя имунната система по време на менопауза?

Имунната система е една от най-сложните и значими системи в човешкото тяло. Тя представлява съвкупност от клетки, протеини и химически реакции, които съдействат на организма в борбата с инфекциите и патогенните микроорганизми. Може да се каже дори, че имунната система притежава памет – когато един микроорганизъм навлезе в организма на човек, имунната система се бори с него и при следващо проникване на същия вреден патоген тялото бързо неутрализира неговото действие.

Но какво се случва с имунната система през критическата възраст?

Човешкият организъм постоянно е атакуван от вируси, бактерии и гъбички. С напредване на възрастта биологичните функции на женския организъм намаляват своя капацитет като при жените в критическа възраст се понижава и активността на имунната система. Това, което се проучва с течение на годините е ролята на женските половите хормони. Нивата им намаляват до известна степен през този период от живота на жената и това е една от причините за понижаване на имунната защита на организма.

Banner shop

За по-силна имунна система и по-благоприятна менопауза

След като основна причина за понижения имунитет при жените в критическа възраст се оказва недостатъчното производство на полови хормони, е необходимо техните функции да бъдат заменени с алтернативни средства. За най-безопасни и близки до функциите на половия хормон естроген се смятат фитоестрогените.

Приемът им по време на менопауза облекчава значително много от неудобствата през този период от живота на жената, включително и намалената имунна защита. Оптимални количества естествени фитоестрогени се съдържат в серията продукти от Фамилия Феминорм. Всеки продукт има различно предназначение, като обхващат цялата гама от неразположения на женския организъм по време на менопауза, без да причиняват странични ефекти.

borola
Сподели: