Как да се храним по време на менопауза?
Време за четене: ... минути

Много жени в менопауза са разтревожени от това, че теглото им се покачва. Как менопаузата влияе на килограмите?
През климактериума се наблюдава спад в производството на хормона естроген, започва промяна в посоката на разпределение на мазнините в женското тяло и те вместо по бедрата и гърдите се натрупват предимно в коремната област.

От друга страна, повишаването на телесното тегло в менопаузата се дължи и на естествено забавящия се с възрастта метаболизъм, а организмът се нуждае от по-малко калории, за да поддържа основните жизнени функции. Обездвижването и приемът на високо калорична храна – сладки , тестени и мазни храни допълнително спомагат за увеличаване на телесното тегло.

Няколко промени в начина на хранене помагат на жените в менопазуа да предотвратят нежеланото напълняване и да запазят за по-дълго елегантността на фигурата си.

Banner shop

Как трябва да се хранят жените в менопауза?

Препоръчително е ежедневното меню да включва ниско калорични храни като плодове, зеленчуци, риба, постно телешко, агнешко, пуешко, пилешко, мюсли, хляб с фибри или “без брашно”. Сладкишите е необходимо да се сведат до минимум, както и употребата на сол. Консумацията на твърде солени храни води до задържане на течности, което се отразява неблагопрятно на теглото и увеличава апетита. Ефективен начин за намаляване на калоричността на порцията е приготвянето й чрез печене на скара, грил или микровълнова фурна. Пърженето не е препоръчително.

За поддържането на оптимално тегло от значение е и скоростта на метаболизма. Нужно жената да избере спорт или дейност, която й доставя удоволствие и да ги практикува редовно, тъй като движението увеличава скоростта на метаболизма.
Природен продукт, помагащ на жената в менопауза да поддържа здравословно тегло е Калорекс. Калорекс е насочен директно към проблемната област, където се натрупват най-много мазнини при жените в менопауза – корема и талията. Калорекс избирателно увеличава изгарянето на мазнините в тази област като щади разграждането на белтъчините и мускулната маса. Запазването на мускулната маса се отразява благоприятно върху метаболизма и естетическия изглед на тялото. Освен това Калорекс понижава бъдещото образуване на мазнини и потиска повишения апетит.
Калорекс се приема по 2 капсули дневно, 30 мин преди хранене. Продължително време.

borola
Сподели: