менопауза настроение
Време за четене: ... минути

Доброто настроение на дамите в менопауза е особено чувствително към промяната в сезоните. Това проличава при прехода от лято към есен, когато за изключително кратко време те трябва да се адаптират към динамичните атмосферни условия. Приспособяването към резките температурни колебания, по-малкото слънцегреене и дъждовните дни е предизвикателство за менопаузалните жени, което изчерпва летните им запаси от добро настроение. В резултат те стават още по-раздразнителни и тъжни. За щастие обаче сезонният преход в годишния календар може да бъде преминат с усмивка.

Трикове, с помощта на които дамите в менопауза да запазят доброто си настроение през есента

Прием на продукти, които подобряват настроението

Определени храни са способни да повдигнат духа ни, тъй като стимулират секрецията на „хормона на щастието“ серотонин. Такива са натуралният шоколад, авокадото, бананите, фурмите и овеса. Ето защо те непременно трябва да присъстват в менюто на представителките на нежния пол, които са навлезли в менопауза.

Повишаване на физическата активност

Спортът е сред най-мощните оръжия срещу лошото настроение. Причината е, че при практикуването му мозъкът отделя повече ендорфини. За да се порадват на благотворното му въздействие, дамите в менопауза трябва да му отделят минимум 30 минути дневно. За предпочитане е да се спрат на аеробни упражнения като бързо ходене, джогинг и танци.

Banner shop

Повече слънчеви бани

Излагането на слънце е още един изпитан метод, с който жените в менопауза могат да се справят с надигащата се депресия през есента. Слънчевите лъчи помагат за производството на ендорфини и дамите трябва да използват всяка възможност, за да им се порадват.

Отдаване на любимо занимание

Посвещаването на хоби е още едно от нещата, които могат моментално да върнат щастието в душите на жените в менопауза. Плетене, бродиране, рисуване, грънчарство, дърворезба – с което и от тези занимания да запълнят свободното си време, дамите няма да сгрешат.

Изпитаното природно средство, на което дамите в менопауза могат да разчитат през есента, за да преборят лошото настроение

Все повече специалисти у нас препоръчват на жените в менопауза, които имат склонност да изпадат в депресивни състояния през есента, да преборят лошото настроение с Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night.

Благотворното въздействие на Феминорм Лека Нощ върху емоционалното състояние се дължи на оптималното количество мелатонин във всяка капсула. Освен че връща усмивката на дамите, естественият психичен хармонизатор има способността да регулира биологичния часовник и да побеждава безсънието.

Действието на мелатонина във Феминорм Лека Нощ е допълнено от двата най-мощни фитоестрогена Червена детелина и Сребърна свещичка. Тези растителни аналози на женските полови хормони естрогени допринасят за възстановяване на хормоналния баланс и нормализират редица менопаузални смущения.

За постигане на оптимален ефект се препоръчва Феминорм Лека Нощ да се приема продължително време. Няма данни за нежелани ефекти дори при дълговременна употреба поради изцяло природния произход на съставките.

borola
Сподели: