Кое е комлексното решение за жените в менопауза
Време за четене: ... минути

Менопаузата не е заболяване, а представлява естествен преход в живота на всяка жена. Този период е характерен с настъпващи промени в обичайните нива на половите хормони. По време на менопаузата завършва репродуктивният капацитет на жената, намалява активността на яйчниците и количеството на сексуалните хормони. Като следствие на менопаузата се явяват невро-психични и атрофични нарушения, повишен риск от остеопороза и сърдечно-съдови заболявания.

Много биохимични, експериментално-биологични, както и голям брой клинични данни показват положителният ефект на фитоестрогените при жените в менопауза. Фитоестрогените са органични съединения от растителен произход, структурно и функционално близки до естрогените. Специалистите ги препоръчват за жени в менопауза поради следните причини. Фитоестрогените са безопасни, имат кардиопротективен и съдопротективен ефект, профилактират развитието на остеопороза и повлияват климактеричния синдром.

Продуктите от Фамилия ФеминормФеминорм, Феминорм Дуо, Феминорм Остео са комплексно решение за жените в менопауза, защото представляват най-пълните източници на фитоестрогени. Фитоестрогените в трите продукта се свързват селективно със специфични естрогенови рецептори и стимулират тяхната активност. По този начин те възстановяват хормоналния баланс и нормализират менопаузалните смущения. Други ключови функции на фитоестрогените са предотвратяването на загубата на костна маса, увеличаването на костната плътност и предотвратяването на остеопороза. Фитоестрогените освен това подобряват еластичността на кръвоносните съдове и предпазват от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Banner shop
borola
Сподели: