менопауза последствия
Време за четене: ... минути

Периодът на менопауза крие риск от тежки последствия за жените. Какви са те и как да се предотвратят ще разберете в настоящата статия. Като за начало обаче нека се запознаем с една интересна теория за произхода на менопауза.

Мъжете са причината за еволюционната поява и утвърждаване на менопауза при човешкия вид

Учени от университета в канадския град Хамилтън правят много интересно заключение. Те установяват, че климактериумът и преустановяването на репродуктивните способности на дамите се дължат на естествения еволюционен подбор. До констатацията достигат, след като провеждат изследване на еволюционни особености при хората.

В хода на проучването се оказва, че предпочитанията на мъжете към по-млади жени за създаване на потомство води до затихване на яйчниковата функция при по-улегналите дами. Неочакваното откритие кара членовете на научния екип да направят доста шеговито предположение. Според тях ако по-зрелите жени избират по-млади мъже за създаване на поколение, може да се очаква господата да изгубят потентността си.

Banner shop

Потенциални последствия за здравето, които могат да възникнат при жени в менопауза

В периода на менопауза рискът от поява на нежелани последствия за здравето нарастват. Основните проблеми, които заплашват жените в този деликатен етап от живота са:

Сърдечно-съдови заболявания

С понижаване нивата на естроген през менопаузата, опасността от съдови заболявания се повишава. Ето защо е важно дамите да предприемат мерки за:

  • поддържане на здравословно тегло
  • регулиране на холестерола
  • компенсиране на естрогенния дефицит

Остеопороза

Това е заболяване на костите, което се характеризира с намаляване на костната плътност. Основен „виновник“ за появата му е естрогенният дефицит в периода на менопауза. Това коварно заболяване увеличава риска от сериозни фрактури на костите на краката и гръбначния стълб. Това налага дамите да предприемат превантивни мерки за укрепване на костите.

Уринарни проблеми

Това са следващите неприятни последствия, с които могат да се сблъскат дамите в менопауза.

Намаленият синтез на естроген оказва негативно влияние и върху еластичността и състоянието на стените на влагалището и уретрата. Менопаузалните жени изпитват чести, внезапни и силни позиви за уриниране, придружени от инконтиненция (трудно задържане и неволево изпускане на урина). Освен това, зачестяват възпаленията на уринарния тракт, болката и паренето при уриниране.

Влошена сексуална функция

Уринарните проблеми и емоционалните последствия в периода на менопауза често водят до понижаване на либидото и влошаване сексуалния живот. Знаейки това, дамите непременно трябва да се постараят да поддържат интимното здраве в критическата възраст на ниво. За целта е нужно да се сдобият със средства, които се борят с вагиналната сухота и предпазват от атрофичен вагинит.

Предотвратяване на нежеланите последствия в периода на менопауза

Както вече се убедихте, подобно на съзряването и пубертета, менопаузата е период, силно повлиян от хормоналните промени. Половите хормони, които са основен регулатор на жизнените процеси в тялото, вече се синтезират в по-ниски дози. Това води със себе си много последствия. В много случаи за предотвратяването им се налага да се направят някои промени в начина на живот и грижата за здравето. Дамите обаче не бива да се плашат. Предпазването от нежеланите последствията в периода на менопауза е напълно възможно!

С цел предотвратяване появата на изброените по-горе сериозни състояния, на жените в менопауза се препоръчва приемът на фитоестрогени. Тези естествени растителни аналози на естрогена спомагат за компенсиране на естрогенния дефицит, без да потискат производството на собствени естрогени в женския организъм. Оптимално количество от тях се съдържат в 4 основни природни продукти от фамилия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night

Тези високоефективни и безвредни средства възстановяват хормоналния баланс в организма на менопаузалните жени и така предотвратяват нежеланите последствия.

С помощта на Феминорм и Феминорм Дуо всяка жена със средни или тежки прояви на менопаузата може да получи облекчение. Да възвърне вярата в женствеността и възможностите си.

Феминорм Остео, който е обогатен с витамин D за по-пълноценно усвояване на калция, се бори срещу проявите на остеопороза през менопаузалния период.

Симптомите на безсъние и тревожност, които също често връхлитат дамите с навлизането в климактериума, подлежат на пълно овладяване с помощта на Феминорм Лека Нощ.

Проявите на менопаузата са всеобхватни. Такава е и продуктовата линия на Феминорм. С продуктите в нея справянето с менопаузалните смущения и преодоляването на затрудненията от тях, е напълно възможно.

borola
Сподели: