менопауза през лятото
Време за четене: ... минути

Много дами страдат от влошаване на симптомите на менопауза през лятото. Дългоочакваните топли месеци могат да се превърнат в истинско мъчение, когато проявите на критическата възраст се усилят под влияние на високите температури. Вижте нашите препоръки за овладяване на менопаузалните смущения и се наслаждавайте на спокойно лято.

Контролирайте нивата на стрес през климактериума

Дори и да асоциираме лятото с време за почивка, топлите месеци могат да бъдат силно стресиращи за представителките на нежния пол. Планиране на пътуване, уреждане на професионални въпроси или тревоги от друго естество – не се поддавайте на напрежението. Хормоналният дисбаланс по време на менопаузата кара много дами да изпиват огромно напрежение, което влошава останалите менопаузални симптоми. Не се колебайте да си отделите време за отмора – дори и супер героите имат нужда от почивка.

Отдайте се на любимите си спортни активности

През летните месеци ни се дава прекрасната възможност да провеждаме физическите си активности навън. Ако сте спортна натура – не се отказвайте от страстта си в периода на менопауза. Спортът поддържа доброто сърдечно-съдово здраве и костната система. Ако пък не сте запалени по спорта, изберете друг начин да се раздвижите. Сутрешните разходки и плуването ще ви доставят удоволствие и ще ви избавят от внезапния прилив на горещи вълни. Специалистите препоръчват да изберете подходящо време за активностите на открито, като избягвате най-горещите часове от деня и не забравяте за слънцезащитата.

Banner shop

Хранете се здравословно и се хидратирайте добре, за да победите симптомите на менопауза през лятото

Топлите месеци са периодът, през който да детоксикирате организма си от натрупалите се токсини през зимата. Те са изключителни вредни за кожата и за чревната флора, водят до подуване и общо неразположение. През лятото наблегнете на свежите салати, супи, сезонните плодове и студените напитки. Те непременно ще „охладят“ топлите менопаузални вълни. Отличната хидратация и балансираното хранене нямат сезонност – те са задължителен елемент, който ще поддържа доброто ви здраве в периода на климакс.

Приемайте естествени фитоестрогени за овладяване на симптомите на менопауза през лятото

Спадът на производството на естрогени в женския организъм е причината за поява на неприятните симптоми през климактериума. Те могат да се усилят през определени периоди поради факторите на околната среда, но това не бива да тревожи дамите в менопауза. За справяне със симптомите на менопауза има ефективни решения – това са фитоестрогените, които се съдържат в природните продукти от фамилия Феминорм.

При леки смущения и пременопаузален период се препоръчва продуктът Феминорм/Feminorm®. При риск от остеопения или остеопороза може да го комбинирате с прием на Феминорм Остео/Feminorm® Osteo.

За по-тежки състояния на менопауза се препоръчва продуктът Феминорм Дуо/Feminorm® Duo, който е подходящ и след хормоно-заместителна терапия или след оперативно премахване на яйчниците. Съдържа екстракт от мощни фитоестрогени – Червена детелина и Сребърна свещичка, които са с доказана ефективност и безопасност. А проблемите със съня, тревожността и депресията може да решите с Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night, който осигурява спокоен и здрав сън през цялата нощ.

borola
Сподели: