менопауза проблеми
Време за четене: ... минути

С навлизането в менопауза значително се повишава опасността от поява на различни смущения и здравословни проблеми. На какво се дължат те и как да ограничим възможността за проявата им?

През менопаузата се увеличава рискът от сърдечно-съдови проблеми

Причината е, че преди края на менструацията, повишените естрогенни нива са защитавали жената от сърдечно-съдови заболявания. Намаленото производство на естрогени в менопаузалния период крие опасност от повишаване на кръвното налягане и нивото на липидите. Също така, през климакса се повишава количество на мазнините, което е предпоставка за поява на сърдечно-съдови проблеми.

В тези случаи, с цел намаляване опасността от развитие на сърдечно-съдови заболявания, специалистите препоръчват да се овладее високото кръвно налягане. Освен това е добре дамите да си набавят нужното количество сън, чийто минимум за този период е 7 часа.

Banner shop

Благоприятно за предотвратяване на сърдечно-съдовия риск е и преминаването към здравословен хранителен режим, както и осъществяването на подходяща физическа активност.

Още здравословни проблеми, които произлизат от навлизането в менопауза

Този период за много дами е изпълнен с проблеми, породени от редица смущения в организма. Те се изразяват в появата на внезапни горещи вълни, склонност към натрупване на мазнини около корема и талията, и рязко сменящо се настроение.

Дамите губят спокойния си сън, будят се често нощем, като понякога това може да е съчетано и с повишено изпотяване. Другите смущаващи прояви са спад в либидото и поява на тревожност, която може да премине в изпадане в депресивни състояния.

В тази ситуация всяка представителка на нежния пол има нужда от безкомпромисно решение на менопаузалните проблеми. Специалистите по женско здраве препоръчват на дамите в менопауза прием на природни продукти, съдържащи фитоестрогени. Те са естествен аналог на женските полови хормони естрогени. Приемът на такъв вид продукти спомага за овладяване на менопаузата и неприятните ѝ прояви, като нормализира хормоналния дисбаланс в женския организъм.

Минимизиране на опасността от здравословни проблеми през менопауза

Ефективен начин за преодоляването на риска от здравословни проблеми през менопауза е приемът на фитоестрогени, съдържащи се в оптимално количество в продуктите Феминорм. Фитоестрогените са естествени вещества, които притежават свойството да предотвратяват хормоналния дисбаланс. По този начин се преодоляват основните смущения и се намалява рискът от поява на здравословни проблеми през климакса. Фитоестрогените подобряват нивата на липидите в кръвта, както и съдовата функция.

Природните продукти от Фамилия Феминорм предлагат индивидуални решения на жените в менопауза според водещите менопаузални смущения.

Феминорм/Feminorm® е комплексно решение при по-леки менопаузални смущения и поддържаща терапия, пременструален синдром и смущения в менструалния цикъл на момичета.

Феминорм Дуо/Feminorm® Duo се препоръчва при изразени менопаузални смущения, след оперативно отстраняване на яйчниците и след прекъсване на хормонална терапия.

Феминорм Остео/Feminorm® Osteo е подходящ заедно с хормонална терапия, менопаузални смущения, остеопороза и остеопения или повишен риск, в периода на постменопауза.

Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night е природното решение при менопауза с изразени симптоми на безсъние, тревожност и депресия.

borola
Сподели: