причини за ранна менопауза
Време за четене: ... минути

Определени причини за ранна менопауза са в основата на тенденцията в последните години все повече жени да влизат в климакс преди 40-годишна възраст. Кои са потенциалните фактори за това и как потърпевшите да се справят с неразположенията ще разкрием в настоящата статия.

Възможни причини за ранна менопауза

Прекалено ниско телесно тегло

Скорошно проучване доказа, че жените с тегло под нормата (ИТМ < 18,5) са изложени на 30% по-висок риск от навлизане в ранна менопауза. Опасността е по-голяма в сравнение с тази при дамите, които нямат проблем с килограмите. Д-р Катлийн Сегда, водещ автор на изследването, е силно обезпокоена от този факт. Причината за тревогата е преждевременното навлизане в менопауза, което е свързано с по-голяма опасност от сърдечни заболявания, остеопороза и когнитивни нарушения. Ето защо призивът ѝ към дамите е да се стремят да поддържат здравословно тегло.

Тютюнопушене

Научно доказано е, че тютюнопушенето ускорява навлизането в менопауза при жените средно с 3 години. Виновни за това са токсичните химични вещества в цигарите, които водят до намаляване активността на яйчниците. Освен това, менопаузалните симптоми са по-силно изразени при пушачите.

Banner shop

Агресивни почистващи продукти

Според изследване на учени от Вашингтонския университет химическите вещества в почистващите препарати, могат да доведат до навлизане в менопауза 2-4 г. по-рано от нормалното. Причината е, че те действат като ендокринни разрушители, т.е. разстройват женската хормонална система. Специалистите съветват дамите да намалят вредното въздействие на тези субстанции, като избягват директния контакт с тях. За целта е удачно да използват ръкавици за почистване.

Хроничен стрес

Установено е, че рискът от навлизане в ранна менопауза е с до 80% по-висок при дамите, които имат стресово ежедневие. Това обаче не е всичко! Те изпитват менопаузалните симптоми много по-силно, което допълнително влошава качеството им на живот.

Сигурна помощ от природата за овладяване на симптомите на ранно настъпила менопауза

Навлизането в менопауза по-рано от обикновено вече не е повод за притеснение. Фамилия Феминорм предлага цели два продукта, с чиято помощ жените лесно могат да нормализират оплакванията.

Феминорм/Feminorm® е най-пълният източник на фитоестрогени у нас и е удачен при леко изразени менопаузални симптоми. Феминорм Дуо/Feminorm® Duo е най-мощната комбинация от фитоестрогени на българския пазар и е ефективен срещу силно изразени смущения. Механизмът на действие и на двата продукта е еднакъв. Съдържащите се в състава им растителни аналози на естрогените се свързват селективно с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност. В резултат хормоналният баланс се възстановява и менопаузалните смущения се нормализират.
За постигане на оптимален резултат се препоръчва Феминорм и Феминорм Дуо да се приемат продължително време. И двата продукта имат отлична поносимост и са напълно безопасни. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при продължителна употреба.

borola
Сподели: