На какво се дължат менопаузалните оплаквания?
Време за четене: ... минути

Най-важната физиологична промяна през менопаузата е свързана с хормонални промени – рязко намалява произвеждания в яйчниците полов хормон естроген. Той е основната причина за множество неприятни симптоми, включващи топли вълни, изпотяване, раздразнителност, тревожност, безсъние, депресия, затлъстяване, сексуални смущения (като загуба на либидо), неослужлива памет, стареене и повяхване на кожата. По време на менопаузата се повишава и риска от развитие на остеопороза и сърдечно-съдови заболявания.

Фитоестрогените помагат за преодоляване на тези проблеми. Това са органични съединения от растителен произход, най-важните от които са изофлавоните. Тези вещества имат естрогенен ефект и преодоляват хормоналния дисбаланс, като по този начин облекчават климактеричните смущения.
Съществуват няколко хранителни източника на изофлавони – боб, леща и леблебия, екстракт от червена детелина (Trifolium pratense).

Природният продукт Feminorm също е отличен източник на фитоестрогени. Всяка капсула съдържа 250 мг стандартизиран екстракт от Trifolium pratense, съответстващ на 20 мг изофлавони. Феминорм съдържа 4 изофлавона в една капсула – генистеин, дайдзеин, формононетин и биоканин. Това прави Феминорм най-пълният източник на изофлавони, който има по-мощно действие в сравнение с другите. Съставките на Феминорм се свързват с естрогенните рецептори, без да блокират собственото производство на естрогени. По този начин Феминорм купира  симптоми, свързани с естрогенния дефицит. Феминорм се приема по 1 капсула от 1 до 3 пъти дневно след хранене. Ефектът на продукта се наблюдава минимум след 4 седмици.

Banner shop
borola
Сподели: