превенция остеопороза
Време за четене: ... минути

Жените в менопауза своевременно трябва да предприемат засилени мерки за превенция на коварната остеопороза. Ето и какви са съветите на специалистите в тази насока…

Изпитани стратегии за превенция на остеопороза в периода на менопауза

Набавяне на калций

Калцият е минералът в тялото, от който пряко зависи здравината на костите. Ключовата му роля за костното здраве го превръща в неделима част от профилактиката на остеопороза през менопаузата. Специалистите приканват менопаузалните жени да си набавят ежедневно калций в оптимални дози. За целта дамите трябва наблегнат на приема на мляко и неговите производни. Жените, които имат лактозна непоносимост или избягват консумацията на млечни продукти, могат да си осигурят калций от растителни източници. Примери за такива са сусам, броколи, зеле, магданоз, бадеми и фъстъци.

Прием на витамин D

Научно доказано е, че витамин D е от съществено значение за предотвратяване на остеопороза при жени в менопауза. Мастноразтворимо съединение подобрява абсорбцията и усвояването на калция. Експертите напомнят, че най-добрият начин за доставяне на необходимите количества от витамин D са слънчевите бани. В случай че времето навън не позволява тяхното практикуване, „слънчевият витамин“ може да се набави и от някои риби, телешки дроб, жълтък и гъби.

Banner shop

Повишаване на физическата активност

Спортът е мощно оръжие срещу остеопороза през менопаузата. Разбира се физическата активност трябва да е съобразена с възрастта и здравословното състояние на дамите. Специалистите препоръчват представителките на нежния пол да заложат на аеробни дейности с умерен интензитет като бързо ходене, каране на велосипед и плуване.

Подлагане на дензитометрия

От медицинска гледна точка изследването на костната плътност е най-сигурният метод за предпазване от остеопороза в периода на менопауза. Процедурата е изключително бърза и напълно безболезнена. Препоръчително е да се провежда веднъж годишно особено от жени над 50-годишна възраст, такива, които имат фамилна обремененост или приемат продължително време кортикостероиди.

Ефективният природен метод за превенция на остеопороза през менопаузата

Все повече гинеколози у нас приканват менопаузалните жени да се доверят на Феминорм Остео/Feminorm® Osteo, за да се предпазят ефективно от остеопороза. Този 100% натурален продукт многократно усилва ефекта от предложените по-горе мерки за профилактика на метаболитното заболяване. Мощният му протективен ефект се дължи на неговата уникална природна формула. Всяка растителна капсула от Феминорм Остео доставя на женския организъм висококачествени екстракти от Червена детелина и Сребърна свещичка, които са богат източник на фитоестрогени. Освен че повлияват благоприятно костната тъкан и усвояването на калция, тези природни аналози на женския полов хормон естроген, възстановяват хормоналния баланс в периода на менопауза и овладяват менопаузалните смущения. Действието на фитоестрогените във Феминорм Остео е допълнено от витамин D в активната му форма – витамин D3, който поддържа нормалното състояние на костите и функцията на мускулите.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва Феминорм Остео да се приема продължително време по 1 растителна капсула дневно. Дълговременната употреба не крие риск за здравето поради изцяло природния произход на съставките.

borola
Сподели: