менопауза кости
Време за четене: ... минути

Съветите на специалистите към дамите в менопауза е да прилагат мерки за поддържане на здрави кости и превенция на остеопороза. През този специфичен период организмът на жената се намира в условия на естрогенен дефицит. Яйчниците, които секретират естрогени, функционират все по-слабо. Ниските нива на половите хормони създават риск от развитие на остеопороза. Опасността е още по-висока при жените, сблъскващи се с преждевременна менопауза. За всички менопаузални дами е важно да спрат или поне да забавят загубата на костна маса, която недостигът на естрогени провокира.

Ефективни мерки за поддържане на здрави кости и превенция на остеопороза в периода на менопауза

Умерени физически натоварвания

Още в периода на пременопауза, преди да е настъпил същинският климакс, е важно всяка жена да поддържа умерена двигателна активност. Спортуването и активното движение стимулират дейността на остеобластите, които произвеждат костна тъкан. Затова при физически активните жени загубата на костна плътност, характерна за менопаузата, протича по-слабо, а рискът от развитие на остеопороза е по-нисък.

Отказване от някои вредни навици

Тютюнопушенето и употребата на алкохол допринасят за поява на редица здравословни проблеми. Към тях се причисляват и намаляване на костната плътност и повишаване на крехкостта и чупливостта на костите.

Banner shop

Поддържане на оптимални нива на калций и витамин D в организма

Приемът на достатъчно калций също е от ключово значение за здравината на костите. Редом с него е необходим и прием на достатъчно количество Витамин D. Той подпомага усвояването на калция и натрупването му в костната тъкан, и намалява риска от остеопороза.

През перименопауза и същинска менопауза тази препоръка е задължителна с оглед компенсиране на костните загуби, които естрогенният дефицит причинява.

Прием на фитоестрогени за здрави кости и контрол над менопаузалните неразположения

Симптомите на менопауза и повишеният риск от развитие на остеопороза се овладяват успешно с прием на Феминорм Остео/Feminorm® Osteo. Природният продукт съдържа комбинация от фитоестрогени и необходимото ежедневно количество витамин D, с която ефективно и безопасно се компенсира естрогенният дефицит.

Феминорм Остео се препоръчва на всяка дама в менопауза за ранна профилактика на остеопороза, при остеопения и остеопороза и след хормоно-заместителна терапия.

За овладяване на остеопения и остеопороза, както и при жени със склонност към повишена костна резорбция, Феминорм Остео може да се комбинира с Остеобор Форте/Osteobor® Forte. Чрез прием на Остеобор Форте в организма постъпват достатъчни количества калций, магнезий, витамин D3 и други полезни вещества, предотвратяващи костната загуба. Остеобор Форте повишава костната плътност, облекчава болката, намалява възпалението на ставите като цялостно допълва назначеното при остеопороза лечение.

borola
Сподели: