Падащата звезда е символ на сбъднати желания!
Време за четене: ... минути

Не е нужно да сте в очакване да я видите, за да си пожелаете – Искам да спя!

А и сънотворните вече не ви помагат! Това от което имате нужда е Феминорм Лека Нощ!

Един от най-неприятните симптоми, влошаващи значително качеството на живот безспорно е безсънието, единодушни са 66% от жените в менопауза.

Според изследвания, пациентките го оценяват като по – мъчително и от топлите вълни. Причината за появата му е в пониженото отделяне на мелатонин – хормонът, регулиращ биологичния часовник, вътрешен синхронизатор и жизнен хармонизатор, чиито нива са взаимосвързани с нивата на естрогенa и серотонина, които с напредването на възрастта на жената, намаляват. Недостигът на серотонин – хормонът на щастието, засилва цялостния хормонален дисбаланс, който влияе негативно върху общото състояние и поведение на жената. По този начин, освен безсъние, нарушените нива на мелатонин, естроген и серотонин водят и до тревожност и депресия. Тези две състояния от своя страна провокират появата на топли вълни.

Banner shop

В желанието си да се самоизлекуват, много пациентки в климакс прибягват към сънотворното като най-бърз и лесен вариант за осигуряване на спокойствие и почивка поне през нощта. Нито едно сънотворно средство обаче, не бива да се приема повече от 2 седмици, защото притежава негативни ефекти. При продължителен прием съществува опасност от развитието на зависимост. За да постигне отново ефект, дозата на лекарството трябва да се увеличи, а отказът от него провокира в пъти по-силно безсъние. Сънотворното нарушава нормалните фази на съня, поради което след ставане от сън жената не се чувства отпочинала. Сънотворното също така оказва временен и едностранчив ефект върху проблема със съня.

От своя страна, менопаузалните симптоми, включително и безсънието, са комплексно, продължително явление и се повлияват най–добре от природни продукти, включващи в състава си фитоестрогени, които регулират хормоналните нива в организма.

Феминорм Лека нощ – специално създаден за жени в менопауза с изразени симптоми на безсъние, тревожност и депресия. По своята същност той представлява психичен хармонизатор. Съдържа в себе си комбинация от двата най – мощни фитоестрогена – Trifolium pratense и Cimicifuga, съчетани с мелатонин. Мелатонинът спомага за поддържането на цикъла сън/бодърстване, регулира биологичния часовник, подобрява настроението и премахва тревожността.

Фитоестрогените, съдържащи се във Феминорм Лека нощ структурно и функционално наподобяват понижените по време на менопаузата женски полови хормони – естрогени. Фитоестрогените се свързват със специфичните естрогенни рецептори, стимулират тяхната активност и възстановяват хормоналния баланс. Това води до постепенно и трайно премахване на менопаузалните смущения, особено безсънието и тревожността. Безопасен е и е предназначен за продържителна употреба – минимум 5 г.

borola
Сподели: