пременопауза напълняване
Време за четене: ... минути

Една от най-често срещаните промени в женското тяло през пременопауза, подсказваща за навлизането в критическа възраст, е неконтролируемото напълняване. Как да се справим с нежеланото натрупване на излишни килограми в този период – прочетете в следващите редове.

Напълняване в пременопауза – защо борбата с килограмите в този етап от живота е по-трудна?

В периода на перименопауза, дамите осъзнават, че прилаганите диети вече не „работят“ ефективно, въпреки че в миналото са давали желания резултат. Причината се крие в прогресивното намаляване на женските полови хормони, водещо до по-лесно натрупване на излишни мазнини.

Напълняването може да причини доста вреди на деликатния организъм на жените в пременопауза. Доказано е, че съществува голяма зависимост между натрупването на излишни килограми в този период и риска от злокачествени заболявания. Освен това, покачването на теглото увеличава и опасността от сърдечно-съдови заболявания през менопаузата.

Banner shop

Качествен контрол над напълняването през пременопауза

Наднорменото теглото и хормоналният дисбаланс в организма с настъпване на перименопауза могат да се овладеят чрез няколко ефективни метода. Те включват добра физическа активност, балансиран режим на хранене и прием на продукти, поддържащи доброто здраве и външен вид през този деликатен период.

Дамите в перименопауза е необходимо да изберат физическа активност с умерено натоварване, която ще улесни изгарянето на излишни мазнини и ще подобри мускулния им тонус.

През климактериума, дамите не бива да се подлагат на строги диети. Такъв тип хранителни режими биха завишили риска от развитие на остеопороза. Жените в пременопауза и същинска менопауза се нуждаят от здравословен начин на хранене, включващ всички необходими микро и макроелементи за поддържане на добро здраве.

Природен подход за овладяване на напълняването и останалите смущения в периода на пременопауза

Към тези мерки, специалистите съветват дамите, на които им предстои да навлязат в климакс, да приемат натурални средства за компенсация на естрогенния дефицит. Именно той стои в основата на смущенията в период на пременопауза и същински климакс.

Като най-ефективно средство, осигуряващо висококачествена грижа за здравето на жените в пременопауза се препоръчва Феминорм/Feminorm®.

Феминорм е напълно натурален продукт, съдържащ мощно съчетание от фитоестрогени. Тези вещества структурно и функционално наподобяват женските полови хормони естрогени. Приемът им спомага за намаляване на неразположенията в пременопауза и за поддържане на добро психическо и физическо здраве.

За да се справите с натрупването на излишно тегло през пременопаузата, комбинирайте приема на Феминорм с Калорекс/Calorex®.

Калорекс намалява образуването на мазнини, увеличава тяхното изгаряне и ускорява основната обмяна на веществата. Има щадящо белтъчините действие и е идеалното допълнение към Феминорм за регулиране на теглото в период на перименопауза.

borola
Сподели: