симптоми на перименопауза
Време за четене: ... минути

Всяка жена, която се грижи за здравето си, трябва да познава основните симптоми на т. нар. перименопауза. Така физическите и емоционалните промени, съпътстващи този период, няма да я изненадат. И като споменахме „период“, да поговорим още малко за него.

Повече за перименопаузата

Повечето жени, наближаващи средна възраст, са наясно с термина менопауза. Малко от тях обаче са запознати със значението на перименопауза или пременопауза. Това е периодът, в който постепенно започва да намалява секрецията на женските полови хормони. Появяват се симптомите, които по-късно през същинската менопауза ще отбележат пик на проявите си.

Симптоми на перименопауза

На всяка жена се случва в определени случаи менструацията ѝ да подрани, да усети повишена нервност, да изпадне в депресивни настроения или да не успее да заспи, измъчвана от спорадични топли вълни. Инцидентната поява на такива състояния е напълно нормална. Когато обаче подобни оплаквания започнат да зачестяват, тогава със сигурност може да се твърди, че перименопаузата е дошла.

Banner shop

Перименопаузата е изключително непредвидима. При по-голямата част от жените настъпва около 40-тата година. Не е изключено обаче дамите, чиито майки или баби са имали ранна менопауза, да навлязат в перименопауза след 35-годишна възраст. Неразположенията през перименопаузата се изразяват главно в:

  • топли вълни
  • резки промени в настроението
  • нередовен месечен цикъл
  • понижено либидо
  • вагинална сухота
  • проблеми с паметта и концентрацията

Естествено овладяване на главните симптоми на пременопауза

В помощ на всяка жена, която изпитва симптоми на пременопауза, са създадени природните продукти от фамилия Феминорм.

За овладяване на леките менопаузални смущения лекарите препоръчват Феминорм/Feminorm®. Този 100% натурален продукт съдържа 4 изофлавона (генистеин, дайдзеин, биоканин и формононетин) и към момента е най-пълният източник на фитоестрогени на пазара у нас. Фитоестрогените са вещества от растителен произход, които структурно и функционално наподобяват естрогените. Попадайки в женския организъм, те се свързват селективно с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност, без да потискат производството на собствени естрогени. В резултат хормоналният баланс се възстановява и леките смущения през перименопаузата се нормализират. Ползите от Феминорм не се изчерпват дотук! Той минимизира риска от остеопороза, подобрява еластичността на кръвоносните съдове, намалява нивото на холестерола и предпазва от сърдечно-съдови проблеми.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва Феминорм да се приема по 1 капсула от 1 до 3 пъти дневно след хранене. Положителен ефект и намаляване силата на менопаузалните смущения се постига още в първия месец.

Феминорм е напълно безопасен. Не излага здравето на риск от нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба.

borola
Сподели: