За самочувствието и доброто настроение на всяка жена са необходими две неща здраве и красота.
Време за четене: ... минути

За самочувствието и доброто настроение на всяка жена са необходими две неща здраве и красота.

В по-млада възраст, тя успява да съхрани своята красота и привлекателност, благодарение на хормоните, които природата й подарява. С напредване на възрастта, тяхното ниво намалява. Женският организъм постепенно се нагажда към ниските хормонални нива, но започват неприятните оплаквания, характерни за менопаузата – прилив на горещи вълни, нощни изпотявания, влагалищна сухота, спад в либидото и т.н.

Физическото неразположение оказва своето влияние върху ежедневието на жената. Периодичните горещи вълни, честият спад в настроението, главоболие, виене на свят и други симптоми на менопаузата, възпрепятстват нормалния ритъм на живот.

Banner shop

>Сбогом на “горещите” усещания

 За борба с неприятните симптоми на менопаузата, обикновено се предписват препарати, които намаляват симптомите,  както и такива, които влияят върху хормоналния фон на жената и върху причината за възникване на климактеричния синдром.

Днес хормонозаместителната терапия се използва активно за борба със симптомите на менопауза. Но съществуват строги противопоказания за нейното назначаване. Сред страничните ефекти на терапията се срещат маточни кръвотечения, увеличаване на теглото, високо кръвно налягане, риск от тромбоза и тромбоемболия, риск от развитие на тумори на млечната жлеза.

Феминорм – алтернатива на хормонозаместителната терапия

Специалистите често препоръчват продукти, включващи в своя състав растителни екстракти, които помагат на жената успешно да се пребори със симптомите на менопауза. Феминорм е такъв препарат на растителна основа, с добре подбрана гама от естествени фитоестрогени, които наподобяват действието на женските полови хормони.

Феминорм не предизвиква никакви усложнения. Липсват странични ефекти.

borola
Сподели: