Роля на фитоестрогените от програма Femicare
Време за четене: ... минути

Жената в менопауза се нуждае от индивидуален подход, тъй като комбинацията от симптоми и проблеми могат да бъдат различни. Жените най-често страдат от топлите вълни, но те са обратими. Значително по-тревожни са трайните последици – остеопороза, сърдечно-съдови заболявания и атрофични промени на кожа и лигавици. Остеопенията е състояние с намалена костна плътност, но това все още не е заболяване. Остеопорозата вече е заболяване, което се характеризира с намалена костна плътност и висок риск от фрактури

Отличен лечебен ефект и добър профил на безопасност имат фитоестрогените от група Феминорм. Тя е представена от три продукта, съдържащи единствените фитоестрогени с доказан ефект и по отношение на костната плътност и сърдечно –съдовия риск. Това са Феминорм, Феминорм Дуо и Феминорм Лека Нощ.

При жени на възраст между 35-40 години препоръчвам да се започне прием на Феминорм – 2 пъти по 1 растителна капсула дневно. Феминорм намалява загубата на костно вещество с 49% и сърдечно-съдовия риск с 20%. По този начин осигуряваме профилактика на остеопорозата, сърдечно-съдовия риск и атрофията. По този начин жената навлиза плавно в периода на същинската менопауза.

Banner shop

Между 40 и 60 години, жената рязко губи костно вещество и тогава към Феминорм трябва да се добави и прием на Остеобор Форте – по 1 капсула дневно. Когато жената е с много изразен невро-вегетативен и невро-психичен синдром, а именно топли и студени вълни, безсъние, тревожност , депресивност и др., основният продукт за нея ще бъде Феминорм Дуо. Тогава комбинацията ще бъде Феминорм Дуо и Остеобор Форте.

Остеобор Форте съдържа калций, витамин Д3, иприфлавон, метилсулфонилметан, витамин C, магнезий, L-лизин, екстракт от еквисетацея (специален вид полски хвощ – носител на силиций), цинк и витамин B6. Тази балансирана комбинация от вещества предотвратява костната загуба, възстановява костните минерали и структура и повишават костната плътност. С други думи Остеобор Форте представлява цялата борба с остеопорозата в една капсула!

Феминорм, Феминорм Дуо и Остеобор Форте се приемат продължително време. Те са част от програма Femicare или програма Женско здраве. Тя комбинира фитоестрогените на група Феминорм с други продукти според индивидулните симптоми. Програма Женско здраве осигурява по-високо качество на живот за жените в менопауза.

borola
Сподели: