менопауза либидо
Време за четене: ... минути

Редица фактори влияят негативно на женското либидо в периода на менопауза. Вижте ги и разберете как по напълно естествен начин да се намали влиянието им.

„Виновниците“ за понижено либидо през менопауза

Болка при полов акт

Дискомфортът по време на интимен контакт е основна причина за намалено сексуално желание при менопаузалните жени. Неприятните усещания са предизвикани от атрофичните процеси в пикочо-половата система при дамите.

Стрес и лош сън – едни от основните фактори, водещи до ниско либидо при при жени в менопауза

Стресовият начин на живот и липсата на качествена почивка през нощта буквално убиват либидото на жените в менопауза. Ето защо, за да имат пълноценен интимен живот с партньора си, дамите трябва да избягват стреса и да си набавят нужния сън нощем.

Banner shop

Сънотворни и антидепресанти

В опит да преборят безсънието и депресията през менопаузата много жени прибягват до употребата на лекарствени средства. За съжаление, ефектът от медикаментите е временен и повлиява само симптомите. Въпросните лекарства имат и много странични ефекти. Освен това подобни медикаменти могат да предизвикат смущения в сексуалната функция.

Несигурност и притеснение

Жените в менопауза често изпитват притеснение относно външния си вид, което ги кара да избягват секса.

Най-успешният начин за повишаване на женското либидо в периода на менопауза

За да се поддържа по-дълго пълноценен сексуален живот през менопаузата преди всичко е необходимо да възстанови хормоналният баланс. Нужно е да се полагат и допълнителни индивидуални грижи за справяне с последствията от ниския естроген в организма. Това налага прилагането на комплексни мерки за решаване на проблема. За целта на помощ идват основните и допълващите продукти от фамилия Феминорм/Feminorm®.

Широкият набор от продукти предлага избор според индивидуалните нужди на всяка дама

Основните продукти от серията са:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm®Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm®Osteo

Активна съставка във всеки един от тях са фитоестрогените. Тези естествени аналози на женските полови хормони стимулират активността на естрогенните рецептори. В резултат хормоналният баланс се възстановява и менопаузалните смущения се нормализират.

Допълващите продукти от фамилия Феминорм са:

  • Остеобор Форте/Osteobor® Forte
  • Ентан/Entan®
  • Калорекс/Calorex®
  • Оксибор Форте/Oxybor® Forte
  • Камасутра/Kamasutra®
  • ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+
  • Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night

С тях жените успешно могат да овладяват смущаващите последствия от менопаузата – вагинална сухота, понижено либидо, натрупване на излишни килограми, влошено състояние на костната система и безсъние.

Освен че са ефективни, продуктите от фамилия Феминорм са напълно безопасни. Няма данни за странични ефекти и нежелани реакции. Имат отлична поносимост и са подходящи за продължителна употреба. Налични са на сайта www.momo.bg, магазини „Здраве и природа“ и в аптеките.

borola
Сподели: