сексуални проблеми менопауза
Време за четене: ... минути

Неприятните сексуални проблеми са сериозно предизвикателство за жените в менопауза. Кои са най-честите сексуални смущения при менопаузалните дами и как да се овладеят по природен начин? Всичко това ще разберете в редовете по-долу!

Видове сексуални проблеми в периода на менопауза

Затрудненията от сексуално естество при менопаузалните жени се изразяват в:

  • слабо либидо – ниското сексуалното влечение се посочва като най-смущаващият сексуален проблем при жените
  • намалена възбудимост
  • вагинална сухота – най-често срещаният сексуален проблем при жените в менопауза
  • болка при полов акт (диспареуния)

Изброените сексуални проблеми могат да се появят по всяко време и да окажат опустошителен ефект върху връзката.

Banner shop

Основната причина за поява на сексуални проблеми при жени в менопауза

С напредване на възрастта женският организъм се променя. Нуждата от поддържане на детеродните функции изчезва, а секрецията на женските полови хормони (най-вече естроген) отслабва. Появата на проблеми от сексуално естество през климактериума се обяснява именно с дефицита на естроген. Естрогенът е основен регулатор на редица жизнени процеси в женския организъм. В това число влизат и сексуалните функции, и процесите по регулиране състоянието на половата система.

Комплексно решение за сексуални проблеми в периода на менопауза

Преодоляването на сексуалните проблеми на жената през менопаузата изисква комплексни мерки в 2 направления:

  • компенсиране на естрогенния дефицит
  • стимулиране на сексуалните функции като цяло

Благоприятен ефект за покриване и на двете нужди може да осигури приемът на природните продукти Феминорм, допълнен от Камасутра/Kamasutra®.

В зависимост от състоянието и тежестта на симптомите всяка жена в менопауза може да разчита на различен продукт от серията Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Всеки един от продуктите съдържа комбинация от мощни фитоестрогени. Тези вещества са растителни аналози на естрогена. Попадайки в организма те стимулират активността на естрогенните рецептори. В резултат хормоналният баланс се възстановява и менопаузалните оплаквания се нормализират.

Допълнителният прием на Камасутра повишава либидото, сексуалните способности и чувствителността на женските сетива по време на сексуално общуване. Безотказното действие на продукта се дължи на високопречистените, стандартизирани екстракти и биокатализатори, които притежават силно изразен афродизиачен ефект.

Както продуктите от фамилия Феминорм, така и Камасутра са напълно безопасни

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Имат отлична поносимост. Подходящи за са продължителен прием. Налични са онлайн на сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптеките в страната. Цената е достъпна, а ефектът – гарантиран! Сексуалните проблеми вече не са предизвикателство за жените в менопауза, които разчитат на продукти Феминорм и Камасутра.

borola
Сподели: