Съвети за отслабване през периода на менопауза
Време за четене: ... минути

Горещите вълни и нощното изпотяване не са единствените негативни последствия, които съпътстват навлизането в критическа възраст. Голяма част от жените забелязват, че с навлизане в периода на менопауза започват да влизат все по-трудно в дрехите си.

И въпреки че количеството покачени килограми е индивидуално за всяка жена, в зависимост от нивото на активност, хранителния режим и някои генетични особености, почти всяка жена при навлизане в пременопауза и менопауза покачва теглото си, независимо дали става въпрос за 2 или 20 килограма.

Но напълняването не се отразява само върху самочувствието на жените, а носи и някои здравословни рискове. Добрата новина е, че има начини да се предотврати покачването на килограми в този период от живота на жената.

Banner shop

Ефективни съвети за отслабване в критическа възраст

С напредване на възрастта е все по-трудно да се свалят излишните килограми, а хормоналните промени и забавянето на метаболизма в периода на менопауза съдействат за по-лесното им покачване.

И въпреки че няма магическа формула за предотвратяване на напълняването с напредване на възрастта, следните практики могат да ви помогнат да постигнете и да поддържате здравословно тегло по време на менопауза:

Бъдете проактивни

Приемете, че покачването на теглото е нещо неизбежно в този период, но не чакайте то да стане факт, преди да предприемете необходимите мерки. Преминете към по-здравословен начин на живот преди килограмите „да са ви настигнали“.

Увеличете движението

Открийте активностите, които ви носят най-голямо удоволствие и ги правете редовно. Аеробните тренировки, като тичане и танци, засилват метаболизма и ускоряват изгарянето на излишните мазнини.

Силовите тренировки са друг много ефективен метод за забързване на метаболизма и повишаване на мускулната маса, която така или иначе намалява с напредване на възрастта. Освен това вдигането на тежести заздравява и костната система и намалява риска от развитие на остеопороза.

Здравословен хранителен режим

Храненето е един от най-важните фактори за поддържане на здравословно тегло не само през периода на менопауза, но и във всеки един етап от живота на човек.

Преценете кои храни ви карат да се чувствате най-добре и си съставете подходящ режим, който да спазвате.

Съвет: Ограничете консумацията на прости въглехидрати и намалете алкохола. Друга добра практика е да намалите размера на порциите, респективно и приетите калории.

Изключете наличието на проблеми с щитовидната жлеза

Хипотиреоидизмът, който често се развива при жени в средна възраст, може да доведе до покачване на килограми. Направете си необходимите изследвания, за да изключите проблеми с щитовидната жлеза, ако покачвате теглото си без видима причина.

Как да овладеете смущенията през периода на менопауза?

За овладяване на всички негативни последствия през периода на менопауза се препоръчва прием на природните продукти от фамилия Феминорм, които се грижат за лекото и безпроблемно навлизане в критическата възраст.

Продуктите Феминорм съдържат фитоестрогени, които компенсират естрогенния дефицит, който съпътства менопаузата. Освен това съдействат за овладяване на неприятните симптоми през този период. В комбинация с допълващия продукт Калорекс/Calorex® се постига и сваляне на излишните килограми по лесен и безопасен начин.

borola
Сподели: