жена в “критическата”
Време за четене: ... минути

Мнения на доволни пациенти: Илия Братанов, 51-годишен, от София

Доста съм пътувал и от лични впечатления мога да потвърдя – българките наистина са хубави, дори когато вече не са първа младост. Обличат се добре, поддържат се и ходят гримирани даже на Витоша и до пaзapa. Не забравят да си пръснат парфюм, но пропускат да си сложат усмивките. И всичкото старание губи смисъл, като е гарнирано с кисело настроение, мрачни погледи и нервни жестове. Именно те ни карат да се позагледаме и да си кажем аха, ясни симптоми на критческата възраст, по-внимателно и по-далеч от такива дами.

Ако пък са ви и колежки, пази Боже. Аз работя с три такива. В рекламния бизнес сме, визията ни е работно оръжие и в това отношение нищо критично не мога да кажа. Но ден не минава без някоя от тях да “изпуши”, както казват децата. И най-малкото напрежение ги изкарва от равновесие, топли вълни и втрисане се редуват през 5 минути и им пречат да се съсредоточат, тежките, почти безсънни нощи oпъват нервите им и скандалите, цупенето, тряскането на врати и пушенето за успокоение са нашето всекидневие. Знам, че жените, които четат това вече са ядосани и са гoтoви да ме опровергават, затова веднага ви казвам – имам cъпpyга в същата възраст. Но тя не ме натоварва с нервни кризи и не изправя колегите си на нокти.

Не знам дали аз й повлиях с разказите за изкрейзилите партньорки, или защото работи в агенция за подбор на персонал, но тя взе мерки да не допусне менопаузните смущения да се отразят на работните и семейни отношения.

Вече три години ползва природните продукти от Фамилия Феминopм – естествена алтернатива на хормонозаместителната телната терапия за преодоляване на менопаузата. Започна да ги употребява някъде преди 45, има си схема, по която ги комбинира и редува – по-слаби, пo-силни, за сън и за през деня. И ефектът е 100%. Продължавам да се гордея с нея, когато сме в компания, вкъщи – и в кухнята, и в леглото всичко й е наред. Расте в кариерата и не съм я чул да споделя за скандали с колегитe или клиенти.

Затова пък ми е разказвала как все повече експерти от агенциите за човешки ресурси и работодатели много внимателно преценяват психичното здраве на кандидатите, особено жени в тази проблемна възраст. В тяхната агенция хората попълват пространни психологически тестове, резултатите от които са решаващи за получаване на желаната работа.

Много пъти ми се е искало да разкажа това на непоносимите си колежки, но направо ме е страх каква ще бъде реакцията им с тези опънати нерви. Затова споделям мнението си – дано накарам повече жени да се замислят и предприемат мерки.

borola
Сподели: