симптоми на менопауза
Време за четене: ... минути

Само като чуят “симптоми на менопауза” много улегнали жени потръпват от ужас. Това е нормална реакция, особено ако са от “късметлийките”, при които менопаузалните оплаквания са тежко изразени. В редовете по-долу ще се опитаме да влезем в техните обувки, за да ги разберем. И за да сме максимално полезни, ще дадем на потърпевшите решение на проблемите им, което ще им помогне отново да върнат усмивката на лицето си.

Силно изразени симптоми на менопауза

Горещи вълни

Това безспорно е един от симптомите, който най-много измъчва значителна част от менопаузалните жени. Резултатите от наскоро проведена анкета нееднозначно потвърждават изказаното твърдение. Оказва се, че 70% от запитаните дами определят горещите вълни като смущението, което им създава най-голям дискомфорт. Това е съвсем разбираемо предвид характера на оплакването. То се появява внезапно както през деня, така и през нощта. Засегнатите го описват като затопляне в горната част на гърдите и лицето. По думите им неприятната топлината бързо се разпростира по цялото тяло. И тъй като нито едно зло не идва само, горещите вълни често са придружени от изпотяване и сърцебиене. Обикновено пристъпът отшумява след 2-4 минути. Това време обаче е напълно достатъчно, за да преобърне деня на всяка жена “наопаки” или да разстрои съня й.

Уринарна инконтиненция

Неволното изпускане на урина е друго неразположение, което не дава мира на солиден процент от жените в менопауза. То е провокирано от отпускането на тазовите мускули, “отговорни” за поддържане на пикочния мехур. А в основата на всичко това отново стои намаляващото ниво на естрогени.
Кихането, кашлянето, физическата активност и не на последно място стресът създават предпоставка за поява на неконтролирано уриниране при дамите в климакс. Това срива тяхното самочувствието и ги принуждава да избягват или ограничат до минимум социалните си контакти.

Banner shop

Тревожност и депресия

Силното безпокойство представлява сериозен проблем за много жени в менопауза. Около 50% от менопаузалните жени съобщават, че това състояние жестоко ги измъчва. Едва ли е учудващо, че то се дължи на хормоналния дисбаланс. В резултат на естрогенния дефицит дори и най-незначителното нещо може да разтревожи засегнатите представителки на нежния пол. С течение на времето тревожните симптоми се засилват и могат да хронифицират. В екстремни случаи може да се стигне дори до депресия.

Природното решение при силно изразени симптоми на менопауза

Поради огромният дискомфорт, който създават изброените смущения, потърпевшите менопаузални жени непременно трябва да вземат мерки за нормализирането им. За тяхно щастие медицината е открила ефективно решение за преодоляване на наглед непреодолимите оплаквания през климактериума. То се състои в приема на фитоестрогени. Научно доказано е, че тези естествени вещества със структура и функция, близки до женският полов хормон естроген, имат способността да намаляват тежките неразположения през менопаузата.

Най-мощният фитоестроген у нас срещу тежко изразени симптоми на менопауза

В момента Феминорм Дуо/Feminorm® Duo е най-мощният фитоестроген на нашия пазар. Тайната на безотказното му действие се крие в рационалната комбинация от екстракт от Червена детелина (250 mg) и Сребърна свещичка (30 mg). Освен пълен набор изофлавони (генистеин, дайдзеин, биоканин и формононетин) продуктът съдържа тритерпенови гликозиди и други фитоестрогени. Механизмът на действие на Феминорм Дуо е следният: фитоестрогените в състава му структурно и функционално силно наподобяват женските полови хормони. Това им позволява да се свържат със специфичните естрогенни рецептори и да стимулират тяхната активност, без да понижават производството на собствените естрогени в организма. Благодарение на взаимодопълващия си ефект съставките на Феминорм Дуо спомагат за възстановяване на хормоналния баланс, което от своя страна води до нормализиране на менопаузални смущения като горещи вълни, уринарна инконтиненция и тревожност. За постигане на оптимален ефект се препоръчва Феминорм Дуо да се приема продължително време по 1 капсула два пъти дневно след хранене. Дълговременната употреба не крие рискове за здравето на жените, тъй като Феминорм Дуо има отлична поносимост и е напълно безвреден. Може да се приема след оперативно отстраняване на яйчниците и след прекъсване на хормонална терапия.

borola
Сподели: