тест менопауза
Време за четене: ... минути

Създаден е революционен тест, с който може да се предвиди началото на менопауза. Улисани в забързания си делник, голяма част от представителките на нежния пол системно подминават знаците, които организмът им изпраща за настъпването на климакс. Това обяснява до известна степен и невярващия поглед, с който след поредния рутинен преглед при гинеколога посрещат новината, че са влезли в климактериум. За щастие иновативният тест вдъхва на нежната половина на човечеството надежда за по-светло бъдеще, лишено от неприятни изненади.

Началото на менопауза е на един тест разстояние

По данни на британския вестник The Sunday Times техерански учени са разработили тест, прогнозиращ възрастта, в която яйчниковата функция при дамите ще затихне. В основата на революционната система е залегнал кръвен анализ, който отчита нивата на хормоните, синтезирани от яйчниците. Според д-р Фахимех Техрани, научен ръководител на проекта, анализът на получените резултати дава ценна информация за стойностите на антимюлеровия хормон. Той е единственият надежден маркер за определяне на яйчниковия резерв, който предшества промените в другите маркери. С невероятна точност хормонът отчита кога ще започне менопаузата дори при млади момичета.

За целите на изследването се проследява количеството на това специфично вещество в кръвта на 266 жени на възраст между 20 и 49 години

Учените фокусират вниманието си именно върху антимюлеровия хормон. Известно е, че нивата му варират при всяка дама и намаляват с напредване на възрастта ѝ. Въз основа на данните и на наблюденията, те установяват, че стойностите на антимюлеровия хормон са показателни за точния момент, в който жената ще влезе в климактериум. Окрилени от научния успех, без да губят време изследователите започват работа върху математически модел. Чрез него може да се предскаже с възможно най-малко отклонение кога ще настъпи менопаузата дори при девойки.

Banner shop

Дар от природата, който не позволява на симптомите на менопауза да ви изненадат

Ще мине доста време, докато тестът, който прогнозира началото на менопаузата, започне да се прилага масово. Това обаче не бива да смущава дамите, а да ги стимулира да се вслушват в сигналите, които им изпраща организмът. В случай, че започнат да усещат признаците на наближаващия климакс, е добре незабавно да предприемат мерки за овладяването им.

Благоприятното въздействие, което оказва изцяло природният продукт Феминорм/Feminorm® върху хормоналния баланс, го прави средство на първи избор при леки менопаузални смущения. За да има осезателен ефект, най-пълният източник на фитоестрогени трябва да се приема редовно. Феминорм се дозира по 1 капсула от 1 до 3 пъти дневно след хранене в продължение на минимум 1 година.

borola
Сподели: