Феминорм поддържа във форма жените
Време за четене: ... минути

Мнения на доволни пациенти: Катя Павлова, 52-годишна, от Пловдив

Не знам как, е в други семейства, но в нашето някак не беше прието да се споделят интимни неща. Майка ми беше много въздържана, а доколкото помня, и с баба ми никога не са си споделяли разни “женски работи”. Въпреки че много съм завиждала на приятелките си, които можеха да говорят за всичко с майките си. Без да искам, и аз продължих тази линия на дистанцираност с дъщеря си.

Тя вече е на 27 години, живее с приятеля си, имат идея за дете. Усещах. че нещо я тормози, беше някак вяла, отпусната, сънлива, с понижена работоспособност, качи килограми. Но все не можех да се пречупя и да поговорим открито какво се случва.
За щастие тя направи първата крачка. Признавам, че много ме изненада, когато реши да ми cпoдели, че от доста време менструацията й е нередовна, идва рядко, обикновено е оскъдна, кратка или пък понякога отсъства съвсем. Консултирала се с лекар, той подозирал, че хормонален дисбаланс е причината за нарушението в менструалния цикъл, и препоръчал да поговори с майка си и баба си – ако и те са имали подобни проблеми, това означавало, че почти сигурно ги е наследила от нас.

Аз съм на 52 и от няколко години също имам nроблеми – разстройство на менструалилния цикъл, топли вълни, безсъние, главоболие, нервност и неработоспособност. Тревожеше ме и прескачането на сърцето, нощен задух, разни други болежки. Не бях говорила за това с никого – отдавах го на неизбежнния климактериум. Бях решила примирено да чакам – хормоналното пренастройване на opгaнизма постепенно да се прекрати в менопаузата. Знаех, че в такива случаи някои жени прибягват към хормонално лечение, но бях чувала доста страшни неща за страничните ефекти на хормонозаместителната тepaпия и предупредих дъщеря си да внимава, ако нейният специалист й препоръча това.


Но тя все пак трябваше бързо да намери решение. Време й беше да стане майка, а и на мен така ми се искаше едно внученце. За първи път си погворихме като две жени, дълго и сладко. И отново съжалих, че криворазбраното строго семейно възпитание ме беше лишило от такива съкровени разговори с майка ми, с баба ми.


На следващата консултация при гинеколога придружих дъщеря си. За щастие попаднахме на добър и човечен специалист. Първо – веднага разбра, че има не една, а две пациентки, и второ намери ефективно лечение и за двете с гарантирано безопасни природни продукти от фамилията Феминорм. Те са естествена алтернатива на хормонозаместителната терапия и лекарят беше убеден, че два от тях са изключително подходящи за пpeoдоляване на нашите смущения.


Феминорм, пo-лeкия монопрепарат, предписа на дъщеря ми – по 1 капсула до З пъти дневно след хранене. Според него най-честата причина за смущения в менструалния цикъл в млада възраст е хормонално разтройство. След 25-годишна възраст в организма може да се появи недостиг на хормона прогестерон. Неговото ниво като правило значително намалява и няколко години преди климакса. А именно тоава спадане на нивата на женските полови хормони в кръвта е причина за различни дисфункции. За мен поради мъчещите ме много допълнителни менопаузни смущения е подходящо да взимам другия продукт – Феминорм Дуо – двойна комбинация за овладяване на тежка менопауза.


Продуктите Феминорм съдържат най-мощните фитоестрогени,
структурно и функционално, силно наподобяващи женските полови хормони. Те свързват селективно естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност, но не потискат производството на собствени естроrени в организма. Това води до възстановяване на хормоналния баланс и нормализиране на смущенията.


Феминорм Дуо представлява комбинация от два мощни фитоестрогена. Двете съставки оказват мощен синергичечен ефект върху хормоналния баланс при жени в климакс. По 1 капсула два пъти дневно след хранене води до нормализиране на менопаузлните смущения.


При нас с дъщеря ми се nолучи както казват хората, всяко зло за добро. Тези сходни женски проблеми и общата терапия бяха само начало на сближаването ни. Сега с часове си споделяме всичко. И мечтите ни са еднакви – бременността й да се развива добре, внучето да прилича на любимия й, но да е момиченце, да носи моето име. И винаги да има около себе си две добри приятелки – мама и баба, с които може да сподели всичко.

borola
Сподели: