физически симптоми при менопауза
Време за четене: ... минути

Ако сте от жените, които се чудят какви са основните физически симптоми при менопауза, тази статия е точно за Вас! В следващите редове ще разберете кои са най-характерните оплаквания през този деликатен период от живота. В допълнение ще Ви разкрием и природния начин, по който да се овладеят.

Ето кои са главните физически симптоми при менопауза

Повехнала кожа и безжизнена коса

Хормоналните промени в менопаузалния период се отразяват силно на косата и кожата. Нивото на колагена спада успоредно с това на естрогена. В резултат бръчките стават видими, а косъмът изтънява и губи своята жизненост. За да се забави кожното стареене е нужно да се приемат повече естествени източници на витамин C (аскорбинова киселина) и хиалуронова киселина. За по-доброто състояние на косата спомага използването на подходящо измивно средство и третирането ѝ с подходящи маски и масла.

Главоболие

Естрогенният дефицит в менопаузалния период става причина за главоболие. Болката в главата е с различна сила и интензивност. За облекчаването и дори предотвратяването ѝ помагат двигателната активност и балансираната диета.

Banner shop

Повишаване на теглото

Покачването на телесното тегло също е често срещано оплакване през менопаузата. В резултат на хормоналните промени и напредването на възрастта метаболизмът се забавя и тялото започва да трупа мазнини. Мастните отлагания са главно в областта на корема и талията. Най-добрият начин за справяне с тях си остава спортът и подходящата диета.

Болки в костите и ставите

Костните и ставните болки също зачестяват през менопаузалния период. Причината за дискомфорта отново са ниските нива на естроген. Наложително е костната плътност да се следи и допълнително да се приема витамин Д, за да се намали рискът от остеопороза.

Горещи вълни

Това е оплакването, от което страдат най-много менопаузални жени – между 80-85%. Представлява внезапен прилив на топлина, която се разлива по главата, тила, деколтето и горната част на ръцете. Може да е придружено от учестен пулс и изпотяване. Дискомфортът продължава от няколко секунди до няколко минути. Твърде често се повтаря особено през нощта. Смущава съня и води до раздразнителност и безпокойство.

Комплексното решение на главните физически симптоми при менопауза

Решение на симптомите на менопауза предлагат продуктите от фамилия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Феминорм успешно се прилага при леки менопаузални смущения. Феминорм Дуо облекчава по-тежките менопаузални симптоми. Феминорм Лека Нощ бори безсънието и дарява дамите с крепък и продължителен сън. Феминорм Остео подпомага костното здраве и предпазва от остеопороза.

Безотказното действие на продуктите с марка Феминорм се дължи на високото количество фитоестрогени в състава им. Тези растителни аналози на естрогена възстановяват хормоналния баланс и превръщат менопаузалните години в приятно преживяване.

Всички продукти от продуктовата линия Феминорм са безопасни. Подходящи са за дълготрайна употреба и не водят до нежелано покачване на теглото. Ефективна и достъпна алтернатива са на хормоно-заместителната терапия.

borola
Сподели: