Феминорм съдържа 4 изофлавона в една капсула – генистеин, даидзеин, формононетин и биоканин. Той е най пълният източник на изофлавони и е с по­ мощно действие в сравнение с другите.

Той се свързва с рецепторите за естрогени, т.е притежава естроген рецепторен ефект като не блокира собственото производство на естрогени. По този начин купира симптомите свързани с естрогенния дефицит.

Feminorm повлиява невро – психичните и невровегетативците симптоми – около 70%, намалява загубата на костна маса с 49% и намалява риска от ССЗ с около 20%

Ефектът на продукта се наблюдава минимум след 2 седмици.

Според съвременните схващания приемът на Феминорм трябва да продължи минимум 1 година. Допуска се и прием с продължителност 5 години.

След 60 годишна възраст е добре да се приема Феминорм и то по 2 капсули диевно.

Дисфункционалните маточни кръвотечения са характерни за премепопаузалната фаза на климактериума. Те са резултат от хормоналния дисбаланс на фона на намалена естрогенова продукция. Феминорм регулира хормоналния дисбаланс и по този начин повлиява ДМК. Според АТ специалистите ефектът на Фемннорм при ДМК се наблюдава след третия месец.

Феминорм няма да предизвика отново кървене и това е едно от предимствата му пред ХЗТ.

Феминорм успешно се комбинира с ХЗТ. Благодарение на действието на Феминорм може да се използва по-ниска доза на синтетичните хормоно-заместващи лекарства, което е много по-безопасно за пациента отколкото само ХЗТ.

При ПМС симптомите са свързани с нестабилност на хормоналните нива. Феминорм има естроген – рецeпторно действие и повлиява симптомите на ПМС.

Феминорм е природен селективен естроген-рецепторен модулатор.
Проявява афинитет към бета естрогеновите рецептори, които са локализирани в ЦНС, костна система и кръвоносна система. Тази селективност го прави безопасен при онкологични заболявания.

За максимален ефект при намалена костна плътност се препоръчва комбинирането на Феминорм с Остеобор форте.

Остеобор® форте е рационална комбинация от природни продукти, осигуряваща доброто здравословно състояние на костната система.

За предотвратяване на остеопорозата е необходима рационална комбинация от вещества, които предотвратяват костната загуба, възстановяват костните минерали и микроструктура и повишават костната плътност. Такава комбинация е Остеобор® форте, която съдържа калций, иприфлавон, метилсулфонилметан, аскорбинова киселина, витамин D3, магнезий, L-лизин, екстракт от Equisetaceae, цинк и пиридоксин. Те взаимно се допълват и усилват ефекта.

Иприфлавон е едно от малкото природни вещества, което може да спре развитието на остеопорозата, да възстанови костната плътност и минерализация. Потиска костната резорбция без да се наблюдават странични ефекти на хормонозаместителното лечение с естроген. Остеобор® форте съдържа лесно усвоима форма на калция. Метилсулфонилметан (МСМ) е важен за образуването на колагена и за поддържане на костите, ставите, ставните връзки и сухожилията здрави. Облекчава болката и намалява възпалението на ставите. Витамин D3 повишава резорбцията на калций и води до увеличаване плътността и здравината на костите. Аскорбиновата киселина е необходима за синтеза на костната тъкан като напр. колаген. L-лизин е незаменима аминокиселина, която усилва резорбцията и намалява излъчването на калция. Спомага за образуване на колагена и възстановяване на тъканите. Екстрактът от Equisetaceae съдържа голямо количество силиций, подпомагащ възстановяването на съединителната тъкан. Заедно с магнезия, цинка и пиридоксина са необходими за правилното усвояване на калция.

Остеобор® форте спомага за намаляване на риска и борба с остеопорозата. Повишава плътността и здравината на костите, минерализацията и правилното усвояване на калция, потиска костната резорбция, облекчава болката и намалява възпалението на ставите.

Всяка жена над 35 – 40 г. има нужда от Остеобор® форте.
Остеобор® форте може да се използва при всички видове остеопороза – жени в менопауза (40-60), сенилна остеопороза (мъже и жени над 60 г.) и при стероидиндуцирана остеопороза.

За намаляване риска от остеопороза се приемат по 1-2 капсули дневно по време на хранене. Дневната доза при доказана остеопороза вследствие на менопауза е 2 капсули, при сенилна остеопороза – 1 капсула, а при стероидиндуцирана – 2 капсули.

На сухо място при температура под 30˚С, недостъпно за деца.

Остеобор форте е максимална комбинация за възстановяване на костната плътност и не е необхдимо да се приема допълнително калций.

Цялата борба с остеопозозата в една капсула.

Osteobor forte съдържа иприфлавон. Тази съставка потенцира ефекта на Фозамакс, а също и на Миакалцик. Поради това е по-добре тези лекарства да се комбинират с Оsteobor fortе, а не с обикновен калциев препарат.

Няма конкретни данни с колко % нараства костната плътност след прием на Остеобор форте. Трудно може да се обективизира ефекта на продукта, тъй като повишаването на костната плътност зависи от храненето, физическата активност и постоянна терапия, а така също дали пациента редовно приема продукта. В медицинската литература има данни за действието на иприфлавон, калций и витамин Д, Л – лизин , вит. Ц и др., които се съдържат в Остеобор форте. Това ни гарантира ефекта на продукта върху костната плътност.

Феминорм повлиява невро-вегетативните и невро-психичните симптоми 70%. За максимален ефект особено при тежък климактеричен синдром е необходимо да се приема и Виватонин. Той повлиява безсънието, тревожността и депресията. Виватонин е и вегеторегулатор.

Когато невровегeтативните и невропсихичните симптоми са овладяни, може да остане Feminorm като поддържащо лчение. При поява на безсъние или други невропсихични симптоми отново да се включи Vivatonin.

Активната съставка във Vivatonin мелатонин е естествена за организма. Неговата продукция е най – висока през пубертета, след което намалява. Следователно по време на климакс има недостиг. Недостигът на мелатонин в този период е резултат и от намаленото количество L – triptofan, който e прекурсор за продукцията на мелатонин. Недостигът на мелатонин води до смущения на съня и депресивност. Използването на Vivatonin в климактерпума повлиява безсънието, депресивността и топлите вълни. Заедно с Feminorm се постига пълно повлияване на невровегетативните и невропсихичните симптоми.

0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x