болезнени стави постменопауза
Време за четене: ... минути

Статистиката сочи, че от болезнени стави се оплакват 8 от 10 жени в постменопауза. Защо проблемът зачестява в този етап от живота на дамите, какви последици крие и как да се разреши? Всичко това можете да разберете в следващите редове.

Главните причини за увеличаващите се случаи на болезнени стави при жени в постменопауза

Специалистите по женско здраве посочват като основна причина за честите случаи на болки в ставите през постменопаузалния период хормоналните промени в тялото. Дефицитът на важни хранителни веществат като калций и витамин D също оказва негативно влияние върху здравето на костно-ставната система.

Последствия от болезнени стави в периода на постменопауза

Ставните болки не бива да се пренебрегват. Липсата на навременни мерки може да доведе до усилване на дискомфорта и до сериозни белестни състояния като:

Banner shop
  • остеоартрит (артрит) – най-често срещаният вид артрит; характеризира се с изменение на една или повече стави в резултат на биохимично разпадане на хиалиновия хрущял
  • саркопения – прогресивна загуба на мускулна маса вследствие на стареене или намалена двигателна активност
  • остеопороза – прогресиращо метаболитно заболяване на скелета, което увеличава риска от фрактури

Решения срещу болки в ставите през постменопаузата

Придържането към следните няколко полезни съвета ще е от полза на жените, които искат да намалят ставните болки:

  • сваляне на излишните килограми чрез придържане към балансирана диета, поддържане на висока двигателна активност и прием на доказан продукт за по-бързо изгаряне на натрупаните мазнини (Калорекс/Calorex®)
  • замяна на високите и неудобни обувки с такива с равна подметка
  • противодействие на обездвижването и водене на борба със заседналия начин на живот – тук на помощ идват умерените, но редовни ставни упражнения на Норбеков
  • избягване на повтарящите се движения, които натоварват ставите като вдигане на тежко многократно
  • правене на контрастни душове

Естественото решение срещу болезнени стави при постменопауза

Приемът на Феминорм Остео/Feminorm® Osteo е неизменно допълнение към начините за справяне с болката в ставите. Силата да намалява дискомфорта в опорно-двигателния апарат се крие в неговата рационална природна формула. Всяка капсула на Феминорм Остео съдържа пълна комбинация от мощни фитоестрогени и активна форма на витамин D.

Фитоестрогените са естествени растителни аналози на основния женски полов хормон естроген. Те стимулират естрогенната активност и възстановяват хормоналния баланс.

Витамин D, който действа успоредно с фитоестрогените, подпомага усвояването на калция и фосфора – вещества, които са от изключителна важност за здравето на костите. В допълнение подобрява мускулния тонус, като поддържа нормалното състояние на костите и функцията на мускулите.

Феминорм Остео е напълно безопасен и има отлична поносимост. Подходящ е за продължителен прием. Идеален е за ранна профилактика на остеопороза. Не води до покачване на теглото.

borola
Сподели: