менопауза
Време за четене: ... минути

Ако смятате, че покачването на килограми е неизбежен и необратим процес при навлизане в критическа възраст, то в настоящата статия смятаме да опровергаем това всеобщо схващане. За щастие има начин жените да „обърнат курса“ на тази тенденция чрез следването на няколко ефективни подхода.
Следните съвети помагат на жените да облекчат менопаузалните смущения, да бъдат в добра форма и да ограничат максимално здравословните рискове, които застрашават всяка жена в периода на менопауза.

Промени в хранителния режим, подходящи за жени преди, по време и след навлизане в менопауза

Омега-3 мастни киселини

Сърдечният риск се повишава при жени след навлизане в критическа възраст. Затова прибавянето на поне две порции риба (източник на омега-3 мастни киселини) в менюто е силно препоръчително за жените в тази специфичен период.

Повишен прием на калций+витамин D

Необходимо е да се завиши приемът на калций при жени след 50-годишна възраст поради простата причина, че дефицитът на естроген води до намалена усвояемост на калция от костите. Жените в менопауза е необходимо да завишат приема от 1000 мг на 1200 мг дневно. За по-лесно усвояване на калция от организма той трябва да се комбинира с прием на витамин D.

Banner shop

Ограничен прием на алкохол

Въпреки че в умерени количества червеното вино се смята за полезно за здравето на сърцето, при жени в менопауза недостатъците от консумацията на алкохол превъзхождат предимствата.

Подходящ хранителен режим през периода на менопауза в комбинация с качествени природни продукти

Тактиките за отслабване по време на менопауза не се различават особено от общоприетите мерки. Намаленият калориен прием за продължителен период от време винаги действа за намаляване на теглото по естествен начин. Важно е всяка жена да открие най-подходящите храни според своите нужди.

В допълнение към хранителния режим е препоръчително да се приемат природни продукти на основата на фитоестрогени, които структурно и функционално наподобяват женските полови хормони. Те съдействат за овладяване на всички странични прояви на менопаузата, които създават неудобства на всяка жена, която навлиза в критическа възраст.

Феминорм/Feminorm® е подходящ за жени, които имат леки менопаузални смущения, докато жените, които усещат цялата мощ и всички негативни прояви, които съпътстват този период, могат да разчитат на двойната сила на Феминорм Дуо/Feminorm® Duo – продукт, който съдържа два мощни фитоестрогена.

borola
Сподели: