менопауза
Време за четене: ... минути

С времето много жени осъзнават, че начинът на живот, с който са се поддържали в добра форма на 20 и 30 години, не дава същите резултати след 40. А когато жената започне да навлиза в периода на менопауза след 50-годишна възраст, се налага да компенсира с повече усилия хормоналните, сърдечно-съдовите и мускулни изменения в организма.

Покачването на тегло и трупането на повече излишни мазнини при жени в критическа възраст се дължи основно на намалена мускулна маса и намаляване на метаболитните процеси, вследствие на спад на половия хормон естроген.

Освен това усвояването на определени хранителни вещества може да намалее. Затова режимът на хранене и нуждите от прием на витамини при жени след 50 години значително се различава от режима, спазван до този момент от живота.

Banner shop

Ценни съвети за поддържане на добро здраве и добра форма след менопауза

Завишена нужда от прием на витамин B12

Добавянето на този ценен витамин съдейства за поддържане на нервната система и е особено необходим за образуването на червени кръвни телца.
Най-много витамин B12 се съдържа в рибата и месото. Той е свързан за протеин в месото и се освобождава от него по време на храносмилането в стомаха. Но с напредване на възрастта стомашната киселина намалява, което затруднява усвояването на хранителни вещества, включително и витамин B12. Затова по-възрастните хора по-често страдат от дефицит на този витамин.

Ограничаване на натриевия хлорид (сол)

С напредване на възрастта жените са в риск и от повишаване на кръвното налягане (хипертония), поради намалена еластичност на кръвоносните съдове, а това застрашава от инфаркт, инсулт и бъбречни заболявания.
Освен това прекаляването със солта води до задържане на вода в организма и това допълнително затруднява отслабването. Но здравето винаги е на първо място, а солта в големи количества е най-вече нездравословна.

Фитоестрогени за възстановяване на хормоналния баланс

Това са съединения с растителен произход, които имат действие подобно на естрогена. Силно препоръчително е всяка жена да започне приема на фитоестрогени преди окончателно спиране на менструацията, защото това е най-подходящият и най-безвреден начин за превенция на всички здравословни рискове, които застрашават жените след менопауза.

Като растителни аналози на естрогените, тяхното значение за здравето на жената се дължи на факта, че подпомагат протичането на всички естрогенозависими процеси в женския организъм.
Природните продукти Феминорм съдържат най-пълния набор от фитоестрогени, които притежават ефективността на естрогените, без да имат противопоказания и нежелани ефекти. Според необходимостта на всяка жена в менопауза създадохме 4 продукта, които осигуряват цялостно решение за овладяване на менопаузалните смущения!

borola
Сподели: