отслабване през менопаузата
Време за четене: ... минути

Горещи вълни и трудно отслабване през менопаузата – това са най-често споделяните неразположения на менопаузалните жени. И двете оплаквания са пряко последствие от хормоналния дисбаланс в критическата възраст. За трудностите с контролирането и редуцирането на теглото обаче допринася още един фактор. Това е намаляването на физическата активност на жените в менопауза. Този фактор води до бързо натрупване на излишни килограми чрез отлагане на мазнини основно в областта на корема и талията. Стопяването им е изключително трудно. Ново проучване обаче показва, че намаляването на теглото е напълно възможно в периода на менопауза, при вече установен естрогенен дефицит.

Отслабване през менопаузата – какво го възпрепятства?

Дефицитът на естрогени през менопаузата значително забавя метаболитните процеси в женския организъм. Ако дамите в менопауза не променят хранителните си навици спрямо изискванията на този период е вероятно да качат излишни килограми.

От друга страна, с всяка изминала година физическата активност на жените неизменно намалява, което засилва тенденцията за напълняване. Тази тенденция предразполага към поява на допълнителни здравословни проблеми, свързани със сърцето, кръвоносните съдове, кожата и костната система.

Banner shop

Трудностите на жените за едновременно компенсиране на естрогенния дефицит и поддържане на нормална двигателна активност са основна пречка пред трайното намаляване на теглото. Специално проучване на Американското дружество по проблемите на менопаузата доказва този факт. Изследването е фокусирано върху жени на възраст между 45 и 60 години. Само за 4 месеца изследваните дами, водещи заседнал начин на живот през последната година, са успели да нормализират теглото си. За целта те са разчитали на изцяло естествени средства.

Как да отслабнем здравословно в периода на менопауза?

Според специалистите, най-рационалният режим за отслабване през менопаузата включва комбинация от повишена двигателна активност, здравословно хранене и компенсиране на естрогенния дефицит. Допълнителен благоприятен ефект има приемът на качествени продукти за отслабване, които да гарантират по-бързото, трайно и безопасно намаляване на теглото.

Природните продукти Феминорм и серията допълващи ги продукти осигурява възможност за овладяване на смущенията при жените в менопауза. Комбинацията от Феминорм/Feminorm® и Калорекс/Calorex® спомага за овладяване на симптомите на менопауза и улеснява отслабването, с фокус върху топенето на мазнините по корема и талията. При по-сериозни менопаузални оплаквания Феминорм може да се замени с Феминорм Дуо/Feminorm® Duo, осигуряващ двойно по-високи дози от растителните аналози на естрогените – фитоестрогени.

Допълващото се действие на Калорекс и продуктите Феминорм е доказана комбинация за осигуряване на идеално тегло през менопаузата и успоредно овладяване на проявите ѝ. Оптимален ефект се постига чрез комбиниране на приема на природните продукти с балансиран хранителен и двигателен режим.

borola
Сподели: