последици от остеопороза
Време за четене: ... минути

Негативни последици от остеопороза се проявяват при всяка жена, развила заболяването след навлизане в периода на менопауза. Тъй като през климактериума се повишава рискът от остеопороза, дамите е необходимо да положат усилия, за да се предпазят. Как се проявяват усложненията и кои са стратегиите за профилактика на остеопороза, които дават резултат, ще научите в настоящата статия.

Последици от остеопороза през климактериума

Загубата на костна маса през менопаузата се дължи на намаляващите нива на естрогени. Това е така, защото тези ключови полови хормони отговарят до голяма степен за здравето на костите.

Недостигът на естрогени в женския организъм стимулира активността на остеокластите в костните структури. По този начин се ускорява процесът на разграждане на костна маса. Колкото и неусетно да се случва, костната резорбция застрашава сериозно здравословното състояние на жените в критическа възраст.

Banner shop

В ранните стадии на развитие на заболяването не се наблюдават отличителни симптоми. В по-напредналите фази е възможно да се стигне до фрактури вследствие на намаляващата костна плътност. Дори и малка травма може да доведе до фрактура и счупване на кост. Този риск значително се увеличава в периода на същинска менопауза и няколко години след това.

Други негативни последици от костното заболяване са силна болка в гърба или в костите в друга част на тялото. Наблюдава се понижаване на ръста с няколко сантиметра, гръбначни деформации и изкривявания на стойката.

Стратегии за превенция на остеопороза през менопауза

От ключово значение за качествена превенция е навреме да се помисли за елиминиране на рисковите фактори за развитие на заболяването. Поддържането на оптимално телесно тегло и воденето на здравословен и активен начин на живот са в основата на правилната профилактика.

Най-доброто решение, което жените могат да вземат след като навлязат в менопауза, е да започнат редовно да приемат продукти на основата на фитоестрогени. С тяхна помощ своевременно се преодолява естрогенният дефицит, стоящ в основата на заболяването.

Природна комбинация от фитоестрогени за профилактика на остеопороза през климактериума

Природният продукт Феминорм Остео/Feminorm® Osteo, част от серията продукти Феминорм, снабдява женския организъм с необходимите количества фитоестрогени. Чрез тях се компенсира дефицитът на половите хормони естрогени, без да се потиска собственото им производство. За по-висока ефективност и превенция на остеопороза към фитоестрогените е добавен и витамин D в необходимата дневна доза. Витамин D е ключов елемент от средствата за профилактика на костното заболяване, тъй като улеснява усвояването на калция и фосфора.

При жените във висок риск от развитие или вече установена остеопороза, приемът на Феминорм Остео може да се комбинира с Остеобор Форте/Osteobor® Forte . Продуктът осигурява витамини, минерали и други полезни вещества с благоприятен ефект върху костното здраве и костната минерална плътност.

borola
Сподели: