Фитоестрогени
Време за четене: ... минути

С настъпването на менопаузата водещ проблем при жените е намаляване производството на женските полови хормони – естрогени. Този естрогенен дефицит води до редица негативни последствия за женския организъм. Такива са ускорена загуба на костно вещество, намаляване на еластичността кожата, промяна в настроението, горещи вълни, безсъние, подуване и други.

Фитоестрогени – какво е значението им за дамите през менопаузата?

За да бъдат избегнати и облекчени изброените смущения през менопаузата е необходимо жената да се подложи на терапия, която да възстанови хормоналния баланс в организма. Приемът на фитоестрогени е естествена алтернатива. Защото фитоестрогените имат благоприятен ефект върху менопаузалните симптоми. За разлика от лечението с хормони – естрогени и прогестерон, фитоестрогените не предизвикват нежелани реакции.

Какво представляват фитоестрогените?

Фитоестрогените са група органични съединения от растителен произход. Те са структурно и функционално близки до естрогените. Чрез редица изследвания са открити над 4000 вида фитоестрогени, съдържащи се в повече от 300 растителни вида. Най-важните сред тях са изофлавоните (Isoflavones), от които са изолирани над 1000 вида. Най-пълен набор от тях се съдържа в Червената детелина (Trifolium pratensae). В това уникално растение се съдържат комбинация от 4 изофлавона, които са напълно безвредни за организма.

Banner shop

Фитоестрогените възстановяват хормоналния баланс в женския организъм през менопаузалния период. Освен това фитоестрогените имат естроген рецепторен ефект и запазват производството на собствени естрогени. Фитоестрогените свързват селективно естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност, като същевременно не потискат производството на собствени естрогени в организма. Това води до възстановяване на хормоналния баланс и нормализиране на менопаузалните смущения.

Кога жената да започне прием на фитоестрогени?

Категорично не трябва да се чака да спре менструацията и тогава да се мисли за профилактика. Уместно е да се започне прием на фитоестрогени още при пременструални състояния. В същинската менопауза приемът на фитоестрогени не трябва да бъде преустановен. Защото по време на менопаузата фитоестрогените спомагат за овладяване на менопаузалните оплаквания. Хубаво е приемът на фитоестрогени да продължи и след менопаузата, за да продължи профилактиката на костното здраве.

Природни продукти Феминорм – най-пълният източник на фитоестрогени

Природните продукти от фамилия Феминорм/Feminorm® са сигурното решение за жените, които искат безпроблемно да преодолеят смущенията в пременопаузалния период и в периода на менопауза. В зависимост от вашето състояние вие бихте могли да изберете подходящия продукт точно за вас. Ето защо фамилия Феминорм предлага богата палитра от природни продукти, специално разработени да осигурят комфорта на всяка дама, спрямо нейното състояние по време на менопауза.

При леки смущения и пременопаузален период се препоръчва продуктът Феминорм/Feminorm®. Всяка капсула Феминорм се съдържа стандартизиран екстракт от Червена детелина и четири изофлавона (генистеин, дайдзеин, биоканин и формононетин). Тази комбинация е най-пълният източник на фитоестрогени.

За по-тежки състояния на менопауза се доверете на Феминорм Дуо/Feminorm® Duo. Всяка капсула Феминорм Дуо съдържа стандартизирани екстракти от Червена детелина и Сребърна свещичка. Освен пълен набор от изофлавони, продуктът съдържа тритерпенови гликозиди.

При риск от остеопения или остеопороза може да разчитате на Феминорм Остео/Feminorm® Osteo. Природният продукт съдържа два мощни фитоестрогена – екстракт от цветове на Червена детелина и екстракт от корени на Сребърна свещичка в комбинация с витамин D.

При проблеми със съня, тревожност и депресия, върнете съня си с Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night. Този уникален продукт ще ви осигури спокоен сън през цялата нощ. При Феминорм Лека Нощ са комбинирани фитоестрогени и мелатонин (хормонът на съня).

Активните съставки в природните продукти от фамилия Феминорм/Feminorm® са най-пълният източник на фитоестрогени и са напълно безопасни.

borola
Сподели: