перименопауза симптоми
Време за четене: ... минути

Добре е всяка жена да се запознае с основните симптоми на перименопауза – периодът, който предшества менопаузата. Така те няма да я сварят неподготвена и ще бъдат овладяни своевременно.

Симптоми за навлизане в перименопауза

Нарушения в цикъла

Отклоненията в настъпването и продължителността на менструалното кървене са сред сигналите, които женското тяло изпраща за приближаващата перименопауза.

Горещи вълни – един от най-характерните симптоми за началото на перименопауза

Внезапната поява на топли вълни и обилно изпотяване е ясен сигнал за началото на перименопауза. За да се намали тежестта на симптомите се препоръчва практикуване на дълбоко дишане и прием на разхладителни напитки. Противопоказно е излагането на високи температури и консумацията на пикантна храна, тъй като тялото допълнително се загрява.

Banner shop

Вагинална сухота

Заради ниските нива на естроген лигавицата на влагалището изтънява и се изсушава. Това може да предизвика раздразнение, сърбеж и болка при полов акт (диспареуния). Съвкупността от тези оплаквания е причина за намалено сексуално желание.

Проблеми със съня

Промените в нивата на хормоните и нощното изпотяване са враг номер едно на съня при жени в перименопауза. Изграждането на добри навици за сън помага за справяне с безсънието.

Промени в настроението

Честата смяна на настроението без видима причина също е знак за настъпването на перименопауза. В един миг дамите се смеят, в следващият плачат – и всичко това заради спадът в производството на естроген в женския организъм.

Влошена памет и спад в концентрацията

Голяма част от дамите, които са на прага на менопаузата, започват да забравят и трудно се концентрират. В основата на тези проблеми отново стои ниският естроген.

Загуба на костна плътност

Намаляването на костната плътност също е признак за началото на пременопаузата. За заздравяване на костите се препоръчва прием на достатъчно количество калций и витамин D. Нужни са още редовни разходки или упражнения с тежести поне по 20 минути на ден.

Овладяване на главните симптоми на перименопауза с помощта на фитоестрогени

Видни наши гинеколози препоръчват на жените в перименопауза да се доверят на Феминорм/Feminorm®, за да намалят интензивността на пременопаузалните прояви. Основна съставка на продукта са фитоестрогените. Тези вещества от растителен произход структурно и функционално наподобяват женските полови хормони естрогени. Попадайки в женския организъм те се свързват селективно с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност. В резултат хормоналният баланс се възстановява и смущенията, които се проявяват вследствие на естрогенния дефицит, се нормализират.

Феминорм има отлична поносимост и е напълно безопасен. Не излага здравето на жените на риск. Подходящ е за продължителен прием. Дозира се по 1 капсула от 1 до 3 пъти дневно след хранене.

borola
Сподели: