упражнения за жени в менопауза
Време за четене: ... минути

За поддържане на добро здраве и красив външен вид, представителките на нежния пол се нуждаят от ефикасни упражнения за жени в менопауза. В този специфичен период, дамите се сблъскват с редица неразположения, в основата на които стои естрогенният дефицит. Това създава предпоставка за натрупване на излишни килограми, забавяне на метаболизма, ускоряване загубата на костна плътност, влошаване на емоционалното състояние. Една от най-ефективните стъпки за намаляване на тежестта на смущенията и за по-лесното им преодоляване е поддържането на добра физическа активност.

Доказано ефективни упражнения за жени в менопауза

Имайки предвид специфичните промени в женския организъм през менопауза, специалистите посочват четири ефикасни физически упражнения. Те имат комплексно влияние за намаляване негативния ефект от естрогенния дефицит и за предпазване от евентуални последствия като остеопороза и затлъстяване.

Йога

Контролираните движения и заемането на характерните йога позиции са ненадминат метод за заздравяване на мускулатурата и костите, и подобряване на гъвкавостта. Това е особено важно за жените в менопауза, които се движат по-малко и са изправени пред висок риск от развитие на остеопороза.

Плуване

Плуването е спорт, практикуването на който има значителен ефект без да се натоварват излишно костите и ставите. Това предпазва от чувство на скованост, повишава подвижността на ставите и забавя извличането на костно вещество от тях.

Каране на велосипед

Това занимание се нарежда веднага след плуването по отношение на позитивния ефект върху тялото и духа. Едновременно поддържа и тонизира множество мускулни групи и прочиства съзнанието от натрупания стрес.

Екипни спортове

Освен безспорните ползи от раздвижването на тялото, те дават своя принос и за подобряване на настроението чрез повече социални контакти.

Комплексна грижа за здравето в периода на менопауза

Грижата за женското здраве в периода на климакс включва комплексни мерки. За да постигнете трайно овладяване на менопаузалните смущения, да се чувствате здрави, в добра физическа форма и отлично настроение, приемайте природни продукти, съдържащи фитоестрогени.

Натуралните висококачествени продукти от семейство Феминорм са правилният избор при симптоми на пременопауза, същинска менопауза и постменопауза. Всички продукти Феминорм съдържат фитоестрогени – растителни аналози на женските хормони естрогени. Приемът им спомага за нормализиране на хормоналния дисбаланс, като не потиска собственото производство на естрогени и няма противопоказания. С тяхна помощ постигате контрол над физическите и емоционални менопаузални неудобства като топли вълни, безсъние, тревожност, покачване на килограми, съдови проблеми.

Запознайте се с четирите природни продукта Феминорм и подберете подходящия за вас:

borola
Сподели: