депресия по време на менопаузата
Време за четене: ... минути

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Около 25% от жените изпитват тревожност и депресия в живота си, но по време на менопауза – това е сериозен проблем. Съществува връзка между тревожността и топлите вълни. Пациентките, страдащи от тежка тревожност страдат 5 пъти повече от топли вълни.

Хормонът Мелатонин регулира цикъла сън — бодрост и синхронизира биоритмите. Както е и с повечето хормони, при остаряване нивото на мелатонина спада драстично. Това е и основната причина при 66% от жените в менопаузална възраст — над 45 г. безсънието да е един от най — неприятните симптоми. Той е органически свързан с тревожността и депресията.

Мелатонинът се синтезира от аминокиселината L-триптофан (чрез синтез на серотонин) от ензима 5 — хидроксиндол — О — метилтрансфераза. Биологическите ефекти на мелатонина се осъществяват от активиране на мелатониновите рецептори, други са резултат от ролята му на широко разпространен, силен антиоксидант със специална роля в предпазването на ядрената и митохондриална ДНК. Мелатонинът е медиатор, производен на серотонина и се съдържа в епифизата. Секрецията му е слаба през деня и се увеличава на тъмно.

Banner shop

Природният продукт Feminorm Good Night е фитоестрогенен препарат и психичен синхронизатор. Предпочитан е все по-често от лекари и пациентки в менопауза. Съдържа стандартизиран екстракт от най-мощните фитоестрогени Trifolium pratense (250 мг) и Cimicifuga (30 мг), съчетани с 3 мг мелатонин. Feminorm Good Night поддържа цикъла сън бодърстване, регулира биологичния часовник, подобрява настроението и премахва тревожността. Фитоестрогените структурно и функционално наподобяват женските полови хормони. Свързват се със специфичните естрогенни рецептори, стимулират активността им и възстановяват хормоналния баланс при жени в климактериум. По този начин се премахват менопаузалните смущения, особено безсънието и тревожността.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

borola
Сподели: