Остеопороза и продуктите от фамилия Feminorm
Време за четене: ... минути

Една от най — тревожните, трайни последици в периода на менопаузата е остеопорозата. Дължи се най — вече на намалената продукция на естрогени. Недостигът на женските полови хормони води до намаление на костната плътност и нарушаване на микроструктурата на костната тъкан. Честотата и риска от остеопороза е обезпокоително висок в периода на менопаузата (т.н. менопаузална остеопороза — при жени между 40 и 60 г.).

Ето защо за жените в менопауза е препоръчителен приемът на естествени фитоестрогени.

Фитоестрогените структурно и функционално наподобяват женските полови хормони. Те са органични съединения от растителен произход и най-важните от тях са изофлавоните. Най-мощните и най-добре проучените изофлавони /генистеин, дайдзеин, формононетин и биоканин/ се съдържат в екстракта от червена детелина (Тrifolium pratense), ето защо тя се явява най-пълният източник на фитоестрогени. За сравнение в соята и другите фитоестрогени се съдържат само два.

Според научни данни за да има пълен ефект, трябва да се приемат четирите изофлавона заедно, чието действие е проучено и доказано. Те имат афинитет към бета естроген рецепторите в костната тъкан. Свързват се селективно с тях като преодвратяват загубата на костна маса с 49% и увеличават костната плътност. По този начин се осигурява профилактика и лечение на остеопорозата.

Banner shop

Продуктите от фамилия Феминорм — Феминорм, Феминорм Дуо и Феминорм Лека нощ са най — пълните източници на фитоестрогени.

borola
Сподели: