подготовка за менопауза
Време за четене: ... минути

Предварителната физическа и психическа подготовка за менопауза ще ви помогне да преминете с усмивка през този нов етап от живота. Вижте съветите, които сме подготвили специално за вас!

Препоръки за подготовка за менопауза

Научете се да обичате себе си

„Вие като никой друг във вселената заслужавате своята любов и привързаност“, е казал Буда. Често си припомняйте тази мисъл. Осмислянето ѝ ще ви помогне да влезете с добра нагласа и по-самоуверени от всякога в менопаузата.

Чувствайте се удобно в собствената си кожа и оценете възможностите, които носи менопаузалния период – повече лично време, отдаване на любими занимания и хобита, потапяне в нови преживявания.

Banner shop

Изпълнявайте леки, но редовни упражнения

Ако искате да се справите с предизвикателствата на менопаузата, непременно включете повече спорт в ежедневието си. Изследвания показват, че жените, които редовно правят тренировки с умерена интензивност преминават с лекота през менопаузалния период. Дори да не сте спортна натура, има как да противодействате на застояването. Просто танцувайте по-често или опитайте да ходите с енергично темпо.

Хранете се балансирано и здравословно – една наистина добра подготовка за менопауза

Консумирането на чиста храна и снабдяването на организма с достатъчно полезни вещества е предпоставка за красива фигура и по-лека менопауза. Препоръчително е дневното ви меню да изобилства от плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Освен това е желателно да приемате повече източници на калций и витамин D, за да предотвратите коварната остеопороза. Не пренебрегвайте и незаменимите омега-3 мастни киселини, които се грижат за здравето на сърцето и борят депресията.

Не злоупотребявайте с алкохола, кафето и солта

Алкохолът, особено преди лягане, е враг на съня. Кафето е стимулант, повишава възбудимостта и също води до безсъние. Солта, пък повишава кръвното налягане и води до натрупване на течности в организма. Казваме всичко това, за да е ясно, че приемът на алкохолни, кофеинови напитки и солени храни трябва да е с мярка. Препоръката важи с особена сила за жени на прага на менопаузата.

Живейте без тютюнев дим

В прехода към менопауза е време да направите опит да спрете да пушите. Токсичните вещества в тютюневия дим не само състаряват кожата, но и многократно повишават риска от остеопороза и сърдечно-съдови заболявания.

Заложете на фитоестрогени – възможно най-добрата подготовка за менопауза

Фитоестрогените са вещества от растителен произход, чието действие силно наподобява това на естрогените. Специалистите у нас горещо препоръчват приема им на жени в пременопаузалния период.

Феминорм/Feminorm® е най-пълният източник на фитоестрогени на българския пазар. Активните съставки, извлечени от Червена детелина, свързват селективно естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност, без да потискат производството на собствени естрогени в женския организъм. По този начин се осигурява на дамите плавен преход от пременопауза към менопауза. Това обаче не е всичко!

Фитоестрогените минимизират риска от остеопороза, подобряват еластичността на кръвоносните съдове, намаляват нивото на холестерола и предпазва от сърдечни заболявания.

borola
Сподели: