болки в ставите при менопауза
Време за четене: ... минути

Неприятните болки в ставите при менопауза се възприемат като неделима част от процеса на стареене, а не като симптом на климакс. Твърдението не е напълно основателно предвид силната връзка между това оплакване и риска от типичното за менопаузалните жени заболяване остеопороза. В настоящата статия ще му отделим внимание и ще разгледаме начините за облекчаване на състоянието.

Какво провокира болки в ставите при менопауза?

Вследствие на резкия спад в производството на естрогени през менопаузата балансът между изграждането и разграждането на костна тъкан е нарушен. Загубата на костно вещество взема превес над образуването. Костите губят плътност и хрущялът изтънява.

Един от ранните признаци на дегенеративните процеси, които протичат в женския организъм, са болките в ставите. В началото те са умерени, но с времето прогресират и създават сериозен дискомфорт при движение. Специалистите алармират, че при неглижиране на проблема може да се стигне дори до временно обездвижване Те напомнят, че единственият начин да се предотвратят последиците за здравето е ранната диагностика и адекватната терапия. Призивът им е още при първите признаци на болки в ставите дамите да потърсят лекарска помощ. След като се подложат на изследвания, те ще разберат дали оплакването е провокирано от остеопороза, ревматоиден артрит или друго заболяване.

Banner shop

Как да се облекчат болките в ставите при менопауза, без да се приемат медикаменти?

В зависимост от причината за болка в ставите, лекуващият лекар ще назначи подходяща терапия. Ако състоянието им позволява, засегнатите дами могат да избегнат приема на широко употребяваните противовъзпалителни и болкоуспокояващи синтетични лекарствени средства. Най-добрият начин да намалят дискомфорта по естествен начин, е като внесат малки промени в ежедневните си навици.

Благотворен ефект върху ставите оказва придържането към диета, съдържаща храни богати на калций и Витамин D. Те повлияват благоприятно костната тъкан и спомагат за намаляване на болката. Контрастните душове с топла и студена вода и масажът с масло от розмарин допринасят за подобряване на състоянието. Повишаването на двигателната активност също е ефикасен метод за подобряване качеството на живот.

Кое е най-ефективното природно средство у нас, което поддържа нормалното състояние на костите при менопаузалните жени?

Натуралният продукт Феминорм Остео/Feminorm® Osteo е прекрасно допълнение към промяната в хранителния режим и двигателната активност на менопаузалните дами, които страдат от болки в ставите. Той представлява рационална комбинация от два мощни фитоестрогена и активната форма на витамин D. Активните съставки са прецизно подбрани, за да повлияват благоприятно костната тъкан и широк спектър от менопаузални симптоми. Фитоестрогените във Феминорм Остео възстановяват хормоналния баланс и нормализират менопаузалните оплаквания. Витамин D допълва тяхното действие, като поддържа нормалното състояние на костите и функцията на мускулите, и подпомага усвояването на калция и фосфора. Феминорм Остео е подходящ за ранна профилактика и овладяване на остеопения и остеопороза. Дозира се по 1 растителна капсула дневно.

borola
Сподели: