критическа възраст митове
Време за четене: ... минути

Около темата „критическа възраст при жените“ витаят много митове и легенди. Ние ще разбулим най-устойчивите от тях, за да не се подведете.

Развенчаване на основните митове по темата за критическа възраст при жените

Това е „началото на края“

Твърдението е далеч от истината, като се има предвид, че в съвременния свят възможностите за подобряване качеството на живот в критическа възраст са по-високи от всякога. Освен това средната продължителност на живота на жените е по-висока в сравнение с миналите векове.

Всички жени изпитват тежките симптоми на критическата възраст

Това е поредният мит, свързан с критическа възраст. При някои жени типичните менопаузални симптоми (горещи вълни, нощни изпотявания и промени в настроението) са слаби и едва забележими. При други единственият отличителен признак на менопаузата е липсата на менструация.

Banner shop

Повечето жени страдат от депресия през менопаузата

Макар проучвания да установяват наличието на връзка между отслабващите нива на половите хормони и депресивните състояния, това не означава, че всяка жена в менопауза изпада в депресия.

Менопаузата „убива“ сексуалното желание

Менопаузата не е враг на либидото! В по-голямата част от случаите проблемът с намаленото сексуално желание идва от сухотата в интимната област. Не всичко обаче е изгубено! Чрез прием на фитоестрогени дамите в менопауза отново могат да почувстват насладата от интимните ласки. Тези вещества от растителен произход структурно и функционално наподобяват естрогените. Попадайки в женския организъм селективно се свързват с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност. Така повлияват благоприятно вагиналната сухота и съдействат за преодоляване на другите неприятни проявления на критическата възраст.

След като развенчахме най-устойчивите митове по темата „критическа възраст при жените“, нека видим откъде дамите могат да си набавят оптимално количество фитоестрогени

Едни от най-качествените източници на растителни фитоестрогени на българския пазар са продуктите от фамилия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Жените, които си осигуряват прием на изброените продукти, преминават по-лесно през трите етапа на климактериума (пременопауза, менопауза и постменопауза). Възстановяват хормоналния баланс в организма си, без да се налага да се подлагат на хормоно-заместителна терапия, нормализират менопаузалните смущения и повишават качеството си на живот.

Ефектът на продуктите от продуктовата линия Феминорм е подкрепен със сериозни научни доказателства, а тяхната безопасност ги прави едни от най-предпочитаните средства за овладяване на менопаузалните оплаквания.

Продуктите от фамилия Феминорм са налични на сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптеките в страната. Имат изключително удобен прием, отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием.

borola
Сподели: