вагинална сухота при менопауза
Време за четене: ... минути

Въпреки че е тема табу за много дами, вагинална сухота при менопауза е проблем, който засяга немалко от жените над 50-годишна възраст. Този дискомфорт се отразява не само на физическото, но и върху емоционалното състояние при жените. В следващите редове споделяме какви са причините за намалена лубрикация и как да им противодействате.

Какви са причините за вагинална сухота при менопауза?

В този деликатен период от живота на дамите протичат редица промени като появата на горещи вълни, нощно изпотяване, честа смяна на настроенията и покачване на теглото. Влагалищната сухота е още един симптом, който се проявява по време на менопауза или предшества навлизането в нея. Причината за проблема е, че яйчниците спират да произвеждат яйцеклетки и нивата на естроген прогресивно започват да намаляват. Този естествен с напредването на възрастта спад в нивата на женските полови хормони се отразява върху еластичността на влагалищните стени. Те започват да изтъняват и лубрикацията значително намалява. Медицинската терминология за състоянието е вагинална атрофия.

Признаци, подсказващи за вагинална сухота при менопауза

Първият признак, по който дамите разпознават влагалищната сухота е, че тя е причина за сексуална дисфункция. Когато овлажняването в интимната област не е достатъчно, дори при стимулация, половият акт често е болезнен и не носи удоволствие. Поради изтъняването на влагалищните стени те стават силно чувствителни и е възможно да забележите още парене, сърбеж и дори кървене. Тези симптоми се отразяват негативно върху самочувствието и емоционалното състояние на менопаузалните жени. Вследствие на този дискомфорт при повечето от тях се проявява и понижено либидо. Спадът на естрогените затруднява възбудата при някои жени и създава още една пречка пред пълноценния интимен живот.

Banner shop

Решението е изцяло природен продукт, който безотказно противодейства на менопаузалните смущения, включително влагалищната сухота

С помощта на продуктите от фамилия Феминорм темата за сексуалните проблеми, породени от понижената лубрикация по време на менопауза вече не са табу. Серията предлага решение на менопаузалните смущения по изцяло натурален начин като регулира хормоналния дисбаланс, характерен за този етап от живота. Това е възможно благодарение на фитоестрогените в състава им. Тези естествени аналози на естрогена се свързват селективно с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност, без да потискат производството на собствени женски хормони в организма. Може да изберете подходящия за вас продукт в зависимост от силата и вида на менопаузалните смущения:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Феминорм® Остео

Продуктите са напълно безопасни, имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием. Търсете в аптеките и онлайн магазин www.momo.bg.

borola
Сподели: