емоционални проблеми при менопауза
Време за четене: ... минути

Появата на емоционални проблеми при менопауза е неприятната реалност, с която много жени се сблъскват. Безсъние, чести промени на настроението, тревожност и депресивни състояния. Тези емоционални проблеми се разглеждат като характерни за менопаузата симптоми и въпреки това често се игнорират. Нови изследвания доказват, че психологическите последствия от климактериума са реален проблем и трябва да получават подобаващо внимание.

Емоционални проблеми при менопауза – психологическата страна на критическата възраст

Емоционалните симптоми при менопауза се разглеждат като субективни прояви, но последствията им са напълно обективни. За този факт свидетелстват и резултатите от скорошно съвместно изследване на лекари и учени от Бостън.

Изследването потвърждава, че емоционалното и психологическото състояние на жените се влияе от нивата на половите хормони естрогени. Най-силно тази зависимост се отчита при менопауза, когато естрогенният дефицит провокира посочените по-горе емоционални смущения. Досегашните проучвания показват, че поне 60% от жените се оплакват от емоционални проблеми в периода на климактериум. Изследването на бостънския екип хвърля допълнителна светлина върху психологическите прояви на хормоналния дефицит през менопаузата.

Banner shop

Проследени са данните от 200 жени на възраст между 45 и 55 години

Проблеми с паметта, концентрацията, когнитивните и емоционалните функции са отчетени при тези от тях, при които са налице и ясни симптоми на менопауза. Към тях се причисляват топли вълни, нощно изпотяване, вагинална сухота и др.

Влошаването на психо-емоционалното състояние се отдава на отчетените промени в мозъчната активност, дължащи се на хормоналния дефицит през климакса.

Компенсиране на естрогенния дефицит – ефективен начин за справяне с изявените емоционални проблеми при менопауза

Наблюдава се тенденция все по-често дамите в менопауза да бъдат засегнати от емоционални проблеми. Тези психологически неразположения са напълно нормални менопаузални смущения. При отделните жени се наблюдават различни по сила прояви. Според специалистите, те могат да бъдат ефективно овладяни чрез подходящите средства.

Приемът на природни аналози на женските хормони естрогени е най-безопасният начин за компенсиране на естрогенния дефицит през менопаузата. При климакс с изразени симптоми на безсъние, тревожност и подобни психо-емоционални прояви, можете да разчитате на Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night.

Продуктът осигурява оптимални дози фитоестрогени за възстановяване на баланса на половите хормони. Фитоестрогените са растителните аналози на естрогените, чиито прием не нарушава естественото производство на хормони. В съчетание с двата мощни фитоестрогена е добавен и психичният хармонизатор мелатонин. Тази уникална комбинация осигурява поддържане на нормалния цикъл сън-бодърстване, овладяване на тревожността и нервното напрежение и подобряване на качеството на съня.

Феминорм Лека Нощ се дозира по 1-2 растителна капсула, 30 до 60 минути преди лягане.

borola
Сподели: